Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

Futbol Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) futbolda kullanılan sarı ve kırmızı kartın yanına mavi kart ekleyecek. Futbolsever mavi kartın ne olduğunu, sahada hangi anlama geleceğini araştırıyor. Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu IFAB mavi kart uygulamasını getiriyor. IFAB'ın kararı sonrası futbolseverler mavi kartın saha içinde ne anlama geldiğini araştırıyor. 1970'lerden bu yana devam eden sarı ve kırmızı karta bir yenisi daha ekleniyor. Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

FUTBOLDA MAVİ KART NEDİR?

IFAB'ın futbol kurallarına yeni ekleyeceği mavi kartın anlamı açıklandı. Mavi kart uygulaması, hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan veya hakeme yoğun bir şekilde itiraz edildiğinde kullanılabilecek. Mavi kart gören oyuncu 10 dakika saha dışına alınacak ve süre dolduktan sonra sahaya geri dönecek. Ayrıca iki mavi kart gören oyuncu bir kırmızı kart görmüş sayılarak oyundan ihraç edilecek. Oyuncunun birer sarı ve mavi kart görmesi halinde de kırmızı kart görmüş gibi kabul edilecek. Futbolda mavi kart nedir? Mavi kart uygulaması ne zaman başlayacak?

MAVİ KART UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

IFAB'ın uygulamayı şu an üst düzey liglerde değil de yaz aylarında bazı liglerde deneyeceğini belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu ise Süper Lig'de mavi kart uygulamasının başlayıp başlamayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. 

Düzenleyen:  - Futbol
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...