17 Şubat Kediler Günü mü? Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
17 Şubat Kediler Günü mü? Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya Kediler Günü ne zaman kutlanır, 17 Şubat Kediler Günü'nde arama motorlarında sorgulanıyor. peki, Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı? Kediler Günü nasıl ortaya çıktı, hikayesi ne? İşte tüm merak edilenler...

Kediler Günü ne zaman, sorusu merak konusu oldu. 17 Şubat Dünya Kediler Günü'nde bu güne dair ayrıntılar merak ediliyor. Dünya Kediler Günü ne zaman kutlanır? Uluslararası Kedi Günü ne anlama geliyor? Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı?  İşte detaylar..

17 ŞUBAT KEDİLER GÜNÜ MÜ?

Türkiye'de de birçok kedisever, 17 Şubat'ta Dünya Kediler Günü'nü kutluyor. 17 Şubat Dünya Kediler Günü, aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde her yıl çok sayıda kedisever tarafından kutlanıyor.

17 Şubat Kediler Günü mü? Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı?

Kediler Günü nasıl ortaya çıktı, diye merak edenler arama motorlarında sorguluyor. 1990 yılında İtalyan gazeteci Claudia Angeletti'nin Tuttogatto gazetesinde bir çağrı yaptı ve  okuyucularından Ulusal Kedi Günü için bir tarih önermelerini istedi. Kazanan öneri, Oriella Del Col'un önerisi olan 17 Şubat oldu. O günden itibaren bu özel gün, kedilere sevdiği yiyecekleri alarak beslemek, sosyal medyada kedi fotoğrafları ve videolarını paylaşmak, hayvan hakları ve yardım projelerini öne çıkararak, sokak kedileri için mama bırakmak ve kedi evleri yapmak gibi etkinliklerle kutlanıyor.

17 Şubat Kediler Günü mü? Dünya Kediler Günü 8 Ağustos mu 17 Şubat mı?

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ 8 AĞUSTOS MU 17 ŞUBAT MI?

Dünyada kedi günü olarak kutlanan tek gün ise 17 Şubat değil.Dünyanın çoğu yerinde Dünya Kediler Günü 8 Ağustos tarihinde kutlanmaktadır. 2002 yılında Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) tarafından ortaya atılarak 8 Ağustos’ta kullanılan bu özel gün kedilerin refahını arttırmak amacıyla öne sürülmüştür. 

Avrupa'daki birçok ülke 17 Şubat'ı Kediler Günü olarak kabul ediyor. Öte yandan Kediler Günü Amerika Birleşik Devletleri’nde 29 Ekim, Rusya’da ise 1 Mart tarihlerinde kutlanıyor. Dünya Kediler Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü de 8 Ağustos'ta kutlanıyor.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...