Amazon hisseleri ne zaman satılacak? Türkiye'den alınır mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Amazon hisseleri ne zaman satılacak? Türkiye'den alınır mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Amazon kurucusu Jeff Bezos dikkat çeken bir hamle geldi. Gücüne güç katan Amazon'un hisseleri satılıyor. Amazon kurucusu Jeff Bezos, 2025 yılına kadar hisselerinin bir kısmını elden çıkaracağını açıkladı. Peki, Amazon hisse satışı ne zaman? Amazon hissesi Türkiye'den alınır mı? İşte detaylar...

Amazon kurucusu Jeff Bezos açıklamalarının ardından Amazon hisseleri ne zaman satılacak, sorusu arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Jeff Bezos, şirketteki bazı hisselerini satacağını açıkladı. Peki, kar üstüne kar eden Amazon hisseleri ne zaman satılacak? Türkiye'den alınır mı? Bezos hisselerini neden satıyor? Detaylar haberimizde...

AMAZON HİSSELERİ NE ZAMAN SATILACAK?

Amazon kurucusu Jeff Bezos, hisselerinin 8.6 milyar dolarlık kısmını 2025 yılına kadar satacak. Yaklaşık 50 milyon adet hissesini satışa çıkaracak olan Jeff Bezos, 185 milyar dolarlık net servetiyle şu an  dünyanın üçüncü en zengin insanı.

Hisse fiyatı olan 171,80 dolara göre yaklaşık 8,6 milyar dolar değerinde olan hisselerin satılma nedeni olarak, Jeff Bezos'un Blue Origin isimli uzay girişimi için nakit paraya ihtiyaç duyuyor olması gösterildi.

TÜRKİYE'DEN ALINIR MI?

Amazon hisseleri,  en son üç aylık kazançlarını açıkladı bunun ardından yaklaşık %8 oranında yükseliş kaydetti.Amazon kurucusu Jeff Bezos'un hisse satmaya başlaması ise, şirketin gerçek değerinden çok daha yukarıda olduğu gibi bir düşünce doğurdu. Amazon gelişmeye ve genişlemeye devam ederken Türkiye'den de talep göreceği konuşuluyor. 

Bezos, şu anda Amazon'un 988 milyon hissesini elinde tutuyor.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...