Emekliye 3 bin TL ikramiye arttı mı? Emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye 3 bin TL ikramiye arttı mı? Emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekliye 3 bin TL ikramiye arttı mı, sorusu hız kazandı.SGK uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacağı ve 3 bin TL olarak açıklanan bayram ikramiyesinin artırılacağını iddia etti. Peki, emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası gerçek mi? Emekliye 3 bin TL ikramiye yükseldi mi? Emekliye seyyanen zam var mı? İşte detaylar.

Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyeleri için gündem olacak bir iddia geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun çarpıcı bir iddiada bulundu. Erdursun, seçim öncesi emekli aylıklarına seyyanen artış olabileceğini söyledi. Emekliye 3 bin TL ikramiyenin artabileceği yönünde bir duyum aldığını da paylaştı. Peki, emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası gerçek mi? Emekliye 3 bin TL ikramiye yükseldi mi? Emekliye seyyanen zam var mı? Detaylar haberimizde.

EMEKLİYE 3 BİN TL İKRAMİYE ARTTI MI?

Emeklilerin gözü kulağı yatacak olan bayram ikramiyelerine çevrildi. Bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye çıkartıldı. Emekli aylıklarına mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia eden Özgür Erdursun, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde” iddiasında bulundu.

Emekliye 3 bin TL ikramiye arttı mı? Emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası - 1. Resim

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK İDDİASI

Erdursun bayram ikramiyeleri için de tutar söyledi. Erdursun, "Seçimlere kadar emeklilere zam yapılmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Hükümet derinlemesine çalışma yapıyor. Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler, çıkarırlarsa. Kesin bir durum yok ama beklenti çok fazla." açıklamasında bulundu.

Emekliye 3 bin TL ikramiye arttı mı? Emekliye bayram ikramiyesi artacak iddiası - 2. Resim

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI?

Habertürk'ten Bülent Aydemir ise yerel seçim öncesi seyyanen zam ve ikramiyenin 5 bin liraya çıkartılması beklentisinin hayata geçmeyeceği belirtti. Yargı Paketi'yle birlikte emekli ikramiyelerindeki artış düzenlemesinin 29 Şubat’a kadar yasalaştırılacağını vurgulayan Aydemir, ikramiyenin belirlendiğini vurguladı. "İkramiyelerin 4-5 bin rakamlarına çıkarılması söz konusu mu?" sorusuna ise, 'hükümet yetkilileri bunun mümkün olmadığı belirtti'  açıklamasında bulundu. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...