En ucuz ev hangi şehirde? Türkiye'de en uygun konut hangi illerde?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En ucuz ev hangi şehirde? Türkiye'de en uygun konut hangi illerde?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'de en ucuz kiralar hangi ilde, sorusu araştırılıyor. Konut fiyat artış oranlarındaki gerilemenin ardından en ucuz ev fiyatları hangi ilde, soruları hız kazandı. Peki, şehirlerde konut fiyatları düştü mü? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi belli oldu. Türkiye’nin hangi illerinde konut fiyatları yüzde kaç geriledi? En ucuz kiralar hangi ilde? İşte detaylar.

Son zamanlarda konut satışlarının gerilemesi ve konut kredi faizlerinin artması gibi nedenlerle konut satışında ciddi düşüşler yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konut fiyatlarına ışık tutan konut fiyat endeksindeki artış hızını açıkladı. Konut fiyatları gerileyen illerin listesi belli oldu. Türkiye'de en ucuz kiralar hangi ilde? En ucuz ev fiyatları hangi şehirde? i Türkiye’nin hangi illerinde konut fiyatları yüzde kaç geriledi? Tüm merak edilenler haberimizde. 

En ucuz ev hangi şehirde? Türkiye'de en uygun konut hangi illerde? - 1. Resim

EN UCUZ EV HANGİ ŞEHİRDE?

Konut fiyatlarında düşüş yaşanan iller belli oldu. Aralık ayında Türkiye genelinde konut metre kare satış fiyatı 3 bin 487 lira olarak açıklandı. Konut fiyatları Antalya'da yüzde 25 düşüş gösterdi. İstanbul'da ise yüzde 20 geriledi. Özellikle İstanbul'da konut fiyatlarının gerilemesinin temel nedeni olarak satışların yüzde 50'lere kadar düşmesi gösterildi. Konut fiyatlarının düşüş gösterdiği diğer iller Ankara, İzmir, Bursa ve Balıkesir oldu. 6 Şubat'ı en derinden yaşayan deprem illerinde de konut fiyatları yüzde 30'a varan düşüşler yaşadı.

En ucuz ev hangi şehirde? Türkiye'de en uygun konut hangi illerde? - 2. Resim

TÜRKİYE'DE EN UYGUN KONUT HANGİ İLLERDE?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılının son günlerinde en son yayınladığı Türkiye'nin en ucuz 10 şehri listesinde ise en ucuz iller olarak sırasıyla Ağrı, Kars, Iğdır,  Ardahan Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Hatay ve Kahramanmaraş olarak açıklanmıştı. 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...