Günlerdir dünyaya dönüşü ertelenen Axiom3 ekibi hangi deneylere imza attı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Günlerdir dünyaya dönüşü ertelenen Axiom3 ekibi hangi deneylere imza attı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alper Gezeravcı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve ekibi, uzayda gerçekleştirdikleri birçok deneyle uzay tarihinde yeni bir dönemin kapısını araladılar. Peki, Axiom3 ekibi uzayda hangi deneyleri yaptı? Uzay İstasyonu’nda şu ana kadar yapılan deneyler hangileri? İşte ayrntıları...

Alper Gezeravcı  ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na ayrıldı. Dönüş yolculuğunda olan ekip uzaydaki görevini başarıyla tamamladı. Gezeravcı ve ekip arkadaşları, hangi deneyleri gerçekleştirdi? Uzayda hangi deneyler yapıldı? Astronotlar neyi inceledi? Ayrıntılar haberimizde...

AXİOM3 EKİBİ HANGİ DENEYLERE İMZA ATTI?

Dragon uzay aracının UUİ'ne kenetlenmesinin ardından başlayan açlışmalar tüm dünyanın radarındaydı. Uzayda yaşama dair yeni kapılar açacak olan bu yolculukta Alper Gezeravcı ve ekibi hangi deneyleri hayata geçirdi?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 13 deney yaptı. Mikro yer çekimi ve uzay ortamında insan genetiği, insan sağlığı, biyoloji gibi alanlarda çalışan Alper Gezeravcı, yüksek sıcaklıklara dayanıklı alaşımların üretilmesi konusuna eğildi. Bu deneylerin özellikle  uzay, havacılık ve savunma sanayii için malzeme geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Alper Gezeravcı tarafından yapılan bir başka deney ise tek hücreli canlıların yer çekimsiz koşullarda büyüme testleri oldu. Tuz Gölü'nde yetişen bitkinin tuza verdiği tepki de uzay ortamında gözlendi. 

Günlerdir dünyaya dönüşü ertelenen Axiom3 ekibi hangi deneylere imza attı?

UZAYA GİDEN ASTRONOTLAR DEĞİŞTİ Mİ?

Bir başka deney ise astronotların değişimi üzerine oldu.  Astronotların uzayda düşük yer çekimi, radyasyon, beslenme, uykusuzluk gibi durumlarda fizyolojik ve biyokimyasal değişimleri incelenmeye başlanacak.

Uzay radyasyonunun kanserli hücre oluşumuna etkisi, bitkilerin, mikro yer çekimi altındaki değişimleri, ses frekans değişiminden rahatsızlıkların tespit edilmesi, Propolis maddesinin mikro yer çekiminde bakteriler üzerindeki etkisi, düşük yer çekiminin sebep olduğu rahatsızlıklar gibi çalışmalarda yapılan deneyler kapsamında yer aldı.

TÜBİTAK UZAY, AXİOM SPACE VE NASA İŞBİRLİĞİ

Alper Gezeravcı ve ekibinin yaptığı deneyler TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli bir şekilde detaylandırılacak.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...