Merkez Bankası ne karar verecek? Merkez Bankası faiz kararı ne yönde olur?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası ne karar verecek? Merkez Bankası faiz kararı ne yönde olur?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası faiz kararı 2024 ne olur, sorusu hız kazandı. TCMB yeni başkanı ile şubat ayı faiz kararını verecek. Gözler ise Merkez Bankası'na çevrildi. Banka son toplantısında 250 baz puanlık faiz artırımına gitti. Peki, TCMB faizi ne olacak? Merkez Bankası faiz kararı beklentisi ne yönde? Türkiye faiz kararı kaç olacak? Tüm merak edilenler haberimizde.

Merkez, ne karar verecek, sorusu yatırımcılar tarafından sorgulanıyor.  Gözler ise şimdi Merkez Bankası'nda. 2024 faizler ne olur? Şu anki faiz oranı yüzde kaç? İşte detaylar... Peki, faiz kararı ne olacak? Merkez, ne karar verecek? TCMB faiz yükseltecek mi?

TCMB FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TCMB faiz beklentisi ne yönde, soruları internette araştırılmaya başlandı. Merkez Bankası yönetiminde yaşanan değişikliğin ardından gözler faiz kararına çevrildi.TCMB en son faiz kararı 17 Ocak'ta açıkladı. 2024 yılının ilk faiz kararını veren Merkez Bankası, faizi 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkardı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı yılın ikinci faiz kararı tarihi bugün. Merkez Bankası şubat ayı faiz kararı 22 Şubat 2024 tarihinde saat 14.00'da açıklayacak.

Merkez Bankası ne karar verecek? Merkez Bankası faiz kararı ne yönde olur? - 1. Resim

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ NE KADAR?

Tüm gözler Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı'na çevrildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak faiz kararı enflasyonu ve piyasaları doğrudan etkileyecek. Merkez Bankası yılın ikinci faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın bu ay vereceği faiz kararı merak ediliyor. 

Bloomberg HT'nin anketine katılan 25 kurum, politika faizinin yüzde 45 seviyesinde sabit kalacağını öngördü. Piyasaların 2024 yıl sonu  faiz beklentisi ise yüzde 40 seviyesinde. 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), yaptığı değerlendirmede faiz oranının yüzde 47,5 seviyesine yükseltilmesi gerektiğini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...