YSK kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YSK kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar da 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etti. Peki, YSK kesin aday listeleri ne zaman açıklanacak? Belediye seçimleri kesin aday listeleri ne zaman? YSK kesin listeler ne zaman? İşte detaylar.

Kesin aday listeleri ne zaman açıklanacak, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin seçim takvimi işliyor. Belediye seçimleri kesin aday listeleri ne zaman açıklanacak? Seçmen listeleri ne zaman kesinleşecek? Yerel seçim adayları ne zaman kesinleşecek?

YSK kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak - 1. Resim

KESİN ADAY LİSTELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de 27 Ocak'ta YSK Başkanlığında yapılan kura çekimi ile belirlendi. Seçmen bilgi kağıtları da 29 Şubat'ta dağıtılmaya başlandı.

YSK kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak - 2. Resim

Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak. Kesin listeler, 3 Mart Pazar günü il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek. Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına 3 Mart'ta başlanacak. Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı 24 Mart'ta tamamlanacak.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...