Söyle bakalım Doblo yarın hava nasıl olacak?

Söyle bakalım Doblo yarın hava nasıl olacak?

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli araç içi sesli asistanı için çalışmalara başlayan Tofaş, sürüş esnasında sürücü ve sanal asistan arasında sesli diyalog kurulmasını sağlayacak.

Proje, ses ve yapay zekâ teknolojileri şirketi Sestek ile birlikte hayata geçirilmesi planlanırken, TÜBİTAK da finansal destek sağlayacak. “Araç İçi Sesli Asistan Projesi” hem rota ve yol durum bilgisi verecek hem de kullanıcısının sürüş karakteristiğine özel öneriler sunacak ve anlık sesli uyarılar ile sürüş güvenliklerini destekleyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Tofaş Bilgi Teknolojileri Direktörü Özgür Çetinoğlu “Geliştireceğimiz araç içi sesli asistan teknolojisi sayesinde kullanıcılar, otomobilleriyle sesli etkileşim kurabilecek. Bilinen sanal asistanlardan en büyük farkımız çok sayıda anlık veriyi analiz edebilecek olmamız. Araç İçi Sesli Asistan, söylenenleri anlamlandırarak gerekli cevaplarla dönüş yapabilecek ve ek bilgiye ihtiyaç duyduğunda, sürücüye çeşitli sorular yönelterek detaylı bilgi talep edebilecek” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...