Anydesk hacklendi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Anydesk hacklendi mi?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzaktan kontrol yazılımı AnyDesk hacklendi mi? sorusu araştırılıyor. AnyDesk siber saldırı konusunda açıklama yaptı. Peki, Anydesk hacklendi mi? İşte detaylar...

AnyDesk hacklendi mi sorusunun cevabı araştırılıyor. Uzaktan kontrol yazılımı olan Anydesk'in hacklenip hacklenmediği merak ediliyor. 

ANYDESK HACKLENDİ Mİ?

Popüler uzaktan kontrol yazılımının geliştiricisi AnyDesk geçtiğimiz günlerde müşterilerini önemli bir güvenlik ihlali konusunda bilgilendirdi.  Şirket siber saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırıya ilişkin çok az bilgi paylaşan AnyDesk, olayın "fidye yazılımıyla ilgili olmadığını" açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada, güvenlikle alakalı tüm sertifikaları iptal ederek sistemleri iyileştirdiklerini söyledi. AnyDesk saldırıyı ürün sunucularında gelişen bir olay ile tespit etmeleriyle öğrendiklerini açıkladı. AnyDesk, sistemlerinin özel anahtarları, güvenlik belirteçleri veya şifreleri saklamayacak şekilde tasarlandığını ve bu nedenle kullanıcılarını endişelenmemeleri gerektiğini söyledi. Tedbir olarak web portalı my.anydesk.com'daki bütün şifreleri iptal etti. Siber saldırıya uğradığını açıklayan AnyDesk'in hacklendiği haberi doğru. 

ANYDESK NEDİR?

AnyDesk, uzaktan kontrol yazılımıdır. AnyDesk ile bilgisayara uzaktan bağlanma, telefonla bilgisayara uzaktan bağlanma işlemleri gerçekleştirilebilir. AnyDesk'in dünya genelinde 170.000 kullanıcı olduğu düşünülüyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...