Elon Musk beklenen atamayı yaptı! Starlink Türkiye Genel Müdürü belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Elon Musk beklenen atamayı yaptı! Starlink Türkiye Genel Müdürü belli oldu

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Starlink Türkiye hizmetinin başlatılmasına artık sayılı günler kalmasa da sayılı 'aylar' kaldı. Milyarder iş insanı Elon Musk, uzay şirketi SpaceX'in uydu interneti hizmeti veren Starlink kolunda önemli bir atama yaptı. Starlink Turkey Genel Müdürü Kemal Geçer oldu. Peki, Kemal Geçer kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York’ta önemli görüşmeler yapmıştı. New York'taki Türkevi’nde iş insanı Elon Musk’ı ağırlayan Erdoğan, Musk’a bir çağrı bir de davette bulunmuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından kabule ilişkin yapılan açıklamaya göre, basına kapalı kabulde Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı. Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk'ı İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e davet etti. Musk, Erdoğan'ın, 27 Eylül-1 Ekim'de İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e ailesiyle katılması yönündeki daveti üzerine, bundan büyük memnuniyet duyacağını bildirdi.

STARLINK TURKEY GENEL MÜDÜRÜ KEMAL GEÇER OLDU

Görüşmenin ardından bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Musk'ın aynı zamanda "Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye'nin yetkili kurumlarıyla çalışmayı ve Türkiye ile işbirliği yapmayı arzu ettiğini" söyledi. 

Kısa süre sonra, Starlink hizmetini sağlayan SpaceX şirketinin Türkiye’de faaliyete geçmek için BTK’ya başvuruda bulunduğu açıklanmıştı. Şimdi ise Starlink Turkey Genel Müdürü atandı.

Starlink Turkey Genel Müdürü Kemal Geçer oldu. Bu arada, Kemal Geçer aynı zamanda Tesla Türkiye'nin de genel müdürü olarak görev yapıyor.

Kemal Geçer'in Starlink Turkey Genel Müdürü olmasıyla ilgili karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. 

KEMAL GEÇER KİMDİR? 

Peki, Kemal Geçer kimdir?

İşte Kemal Geçer'in resmi internet sitesinde kendisiyle ilgili şu bilgiler bulunuyor:

"İlk startup girişimimi henüz 18 yaşında iken kendi birikimlerimle kurdum. Bu deneyimimi başka girişimcilikler takip etti. Bunun yanı sıra 4 farklı Fortune500 Global şirketinde yurtdışında ve Türkiye'de farklı iş alanlarında ve çeşitli kademelerde çok heyecan verici görevler takip etti.

Elbette önemli olan iyi bir pozisyonda görev almaktan çok orada sağlanan katma değer. Bunlara örnek vermek gerekirse: henüz ‘Junior’ olarak çalıştığım M&A Danışmanlık şirketine 100 milyon dolarlık bir proje kazandırdım. DAX30 şirketlerine projelerde çalıştığım PwC’dan ayrıldığım gün kendi danışmanlık şirketimi kurdum ve bir girişimci olarak sıfırdan başlayıp, ekip kurup, danışmanlık projeleri almak müthiş bir mücadele deneyimi oldu.

Uluslararası projeler yönettikten sonra, sağlık sektöründe bir şirkette genel müdür olarak şirketin yeniden yapılandırmasını yönettim. Ve sadece 2 sene içerisinde EMEA bölgesinde 20 ülkede satış ağlarını oluşturdum. 31 yaşına geldiğimde Lufthansa Group'un en genç Genel Müdürü olma fırsatını yakaladım.

Bu son 5 sene içerisinde Türkiye havacılık tarihinin en zor dönemini geçirmesine rağmen daralan yüksek rekabetçi pazarda payımızı artırarak pazarı ‘over-perform’ edebildik. Bu süre içinde bir çok üniversitede, ekonomi zirvelerinde ve uluslararası şirketlerin daveti üzerine konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyorum."

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...