İzmir'e hayran olduğunu söyleyen Elon Musk, TEKNOFEST'e katılacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İzmir'e hayran olduğunu söyleyen Elon Musk, TEKNOFEST'e katılacak mı?

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

TEKNOFEST İzmir kapılarını ziyaretçilerine açtı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet ettiği Tesla ve X şirketlerinin sahibi Elon Musk, etkinliğe katılacak mı?

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 'SenGeleceksindiye' temasıyla yılın son etkinliği için bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor. 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında teknoloji meraklılarının adresi Çiğli Havalimanı olacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve etkinlikler başta olmak üzere çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl TEKNOFEST coşkusu Türkiye'nin en büyük üç kentine ulaştı. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST'in ardından, Cumhuriyet'in 100. yılı olması vesilesiyle 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında etkinlik Ankara'da da yapıldı. Yılın son festivali ise İzmir'de bugün başladı.

MUSK TEKNOFEST'E GELECEK Mİ?

Öte yandan, İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de Elon Musk'ın etkinliğe katılıp katılmayacağı. Hatırlayacağınız üzere, 'dünyanın en zengin insanı' ünvanını sürdüren iş insanı Elon Musk, New York'ta bulunan Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Görüşmede Erdoğan, Musk'ı TEKNOFEST İzmir'e davet etti. Peki, Musk TEKNOFEST'e katılacak mı? Musk, İzmir'e ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musk ile yaptığı görüşmenin detaylarını gazetecilere şöyle anlattı:

"Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir TEKNOFEST'e davet ettim. İzmir TEKNOFEST'e de büyük ihtimalle gelecek. Yanında genel müdürü de vardı ona da talimatı verdi ve özellikle de Efes'e vurgu yaptı, 'Ben İzmir'in methini duydum ve İzmir TEKNOFEST'e katılmaya çalışacağım' dedi. Arkadaşlarımız da kendileriyle irtibat halinde olacaklar. İnşallah İzmir'e gelirse gençlerimizi çok çok cezbeden bir İzmir TEKNOFEST'i olur."

Elon Musk'ın henüz TEKNOFEST'e katılmak için İzmir'e gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

İZMİR VALİSİ ELBAN: 'MUSK, İZMİR'E DEĞER KATACAKTIR'

Bu arada, İzmir Valisi Süleyman Elban ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında Elon Musk'ın da TEKNOFEST'e davet edildiğini öğrenmiştik. Kendisini de katılmayı düşündüğünü, İzmir'i, Efes'i bildiğini, beğendiğini söyledi. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak Elon Musk da katılırsa, böyle bir ismin teknoloji festivalinde olması, burada yapılacak festivale ve İzmirimiz'e ayrı bir güzellik ve değer katacaktır." dedi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...