Kick kimin, sahibi kim? Kick platformu ne zaman kuruldu, yayıncıları ne kadar kazanıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kick kimin, sahibi kim? Kick platformu ne zaman kuruldu, yayıncıları ne kadar kazanıyor?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kick kimin, sahibi kim, yayıncıları ne kadar kazanıyor? | Canlı yayın platformu Kick, Twitch’in ikamesi olarak ortaya çıkmıştı. Kick’e birçok yayıncının geçmesinin ardından Kick kimin, sahibi kim, ne zaman kuruldu merak edilmeye ve Kick yayıncılarının ne kadar kazandığı araştırılmaya başlandı. İşte Kick hakkında detaylar…

Kick kimin, sahibi kim? Kick üzerinden Türkiye’de dahil birçok ülkede canlı yayın yapan yayıncı bulunuyor. Twitch’e alternatif olarak görülen Kick hakkında bilgiler de araştırılıyor. İşte Kick platformu ve yayıncılar ile yaptığı gelir anlaşması detayları…

KİCK KİMİN, SAHİBİ KİM?

Kick, 1 Aralık 2022 tarihinde kurulmuştur. Kurucuları tam olarak bilinmemekle birlikte, Bijan Tehrani ve Ed Craven'in sitenin operasyonlarında en önde gelen isimler arasında olduğu bilinmektedir. Kaynaklar, Tehrani ve Craven'in kurucu mu, yatırımcı mı yoksa başka bir role mi sahip olduğu konusunda çelişiyor; bazı kaynaklar da Amerikalı yayıncı Trainwreckstv'nin platformun sahipleri arasında yer aldığını veya platform içinde liderlik rolü oynadığını belirtiyor.

KİCK YAYINCILAR İLE NASIL ANLAŞMA YAPIYOR?

Kick'in gelir paylaşımı %95 yayıncıya ve %5 platforma olmak üzere yayıncılıktaki en cömert yayıncılık servislerinden biri. Kick'in gelir paylaşımı sıklıkla Twitch'in yayıncılar ve platform arasında daha önce uyguladığı %50 yayıncıya/%50 yayın platformuna paylaşımla ve daha az sıklıkla da YouTube'un canlı yayıncılardan %30 pay almasıyla karşılaştırılıyor. Kick'in gelir paylaşımındaki popülerliği, Forbes tarafından Twitch'i bazı içerik oluşturucular için 70-30 gelir paylaşımı modelini uygulamaya ittiği için takdir edildi.

Kick kimin, sahibi kim? Kick platformu ne zaman kuruldu, yayıncıları ne kadar kazanıyor?

Kick, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde tüm yayıncılarına saatlik ödeme yapmayı teklif etti; bu teklif yasalaşırsa, bunu yapan ilk yayın hizmeti olacak. Koşullar arasında yayıncının bir ay içinde günde en az dört saat aktif olması, yayıncının uyanık olması ve sohbetle etkileşime girmesi, yayıncının yüzünde bir web kamerası olması ve reşit olması yer alıyor. Kick'te dört koşulun tümünü karşılayan tüm içerik oluşturucularına yayın saati başına 16 Amerikan doları ödeneceği konuşuluyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...