Xiaomi Redmi Note 10S özellikleri neler, fiyatı kaç TL?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Xiaomi Redmi Note 10S özellikleri neler, fiyatı kaç TL?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergisiz telefon satışları için şartları açıklamasıyla bazı telefon modelleri merak edilmeye başlandı. Bu telefonlardan biri de Redmi Note 10S. İşte Xiaomi Redmi Note 10S'in özellikleri ve fiyatı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik 'vergisiz telefon satışı'nın başlayacağını duyurdu. Konuya ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz." dedi. Daha sonra ise hangi telefonların vergi muafiyeti kapsamına dahil olacağını açıkladı.

Erdoğan, "Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız" dedi.

Fiyatının 9 bin 500 TL'den düşük olması nedeniyle üniversite öğrencileri, Xiaomi Redmi Note 10S akıllı telefon modelinin teknik detaylarını merak etmeye başladı. Peki, Redmi Note 10S özellikleri neler, Türkiye fiyatı ne kadar? 

Xiaomi Redmi Note 10S özellikleri neler, fiyatı kaç TL?

XIAOMI REDMI NOTE 10S ÖZELLİKLERİ NELER?

Akıllı telefon pazarının her geçen gün yükselen ismi Xiaomi, giriş seviyesi telefonlarıyla özellikle dikkat çekiyor. Bu akıllı telefonlar, uygun fiyatıl olması nedeniyle dünya genelinde çok sayıda kullanıcıya hitap ediyor. İşte bu telefonlardan biri de Xiaomi Redmi Note 10S modeli. Şimdi, Redmi Note 10S'in adı, üniversite öğrencilerinin vergisiz şekilde alabileceği telefon modelleri arasında geçiyor. Teknoloji devinin resmi olarak 10 Mart 2021'de piyasaya sürdüğü Redmi Note 10S modelinin özellikleri şu şekilde:

•    Ekran: 2400x1080 çözünürlük, 6.43 inç, AMOLED, Corning Gorilla Glass 5 koruma teknolojisi. 

•    Boyut: Yüksekliği 160,46 mm, genişliği 74,5 mm, kalınlığı 8,29 mm, ağırlığı ise 178,8 gram.

•    İşlemci: MediaTek Helio G95.

•    İşletim sistemi: Android 11 tabanlı MIUI 12.5 arayüzü.

•    Batarya: 5000 mAh pil gücü, 33W hızlı şarj. 

•    Arka kamera: 64MP geniş açılı + 8MP ultra geniş açılı + 2MP makro + 2MP derinlik sensörleri. 

•    Ön kamera: 13MP.

•    Renk seçenekleri: Okyanus mavisi, oniks grisi, çakıl beyazı. 

•    Diğer özellikler: Parmak İzi (ekran altı, optik), ivmeölçer, jiroskop, yakınlık, pusula, barometre, sıçramalara ve suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası.

•    Bağlantı: Kızılötesi bağlantı noktası, USB Type-C 2.0 ve Bluetooth 5.1. 

REDMI NOTE 10S TÜRKİYE FİYATI KAÇ TL?

Xiaomi Redmi Note 10S akıllı telefon modelinin Türkiye fiyatı 8 bin 399 TL (128GB versiyonu). 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...