İsrail’in çekildiği yerlerden ceset çıkıyor! 222 gündür Gazze’de katliam yapılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail’in çekildiği yerlerden ceset çıkıyor! 222 gündür Gazze’de katliam yapılıyor
Gazze, İsrail, Ab, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir hafta önce ez-Zeytun Mahallesi’ne giren İsrail ordusu çekilirken geride onlarca ceset bıraktı...

İsrail ordusu, Gazze şehrinin güneyindeki ez-Zeytun Mahallesi’nden çekildiğini duyurdu. Bir hafta boyunca mahallede kalan İsrail ordusu “gerektiği takdirde” yeniden askerî operasyonlara devam etme tehdidinde bulundu. Gazze’deki sivil savunma ekipleri ez-Zeytun Mahallesi’nden çok sayıda cesedin çıkarıldığını duyurdu. Gazze’deki Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal “Çok sayıda ev yıkılmış ve hasar görmüş. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

CİBALİYE’YE SALDIRI

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampında yoğun hava saldırıları ile topçu atışları eşliğinde kara saldırılarını genişletti. İsrail ordusu merkezdeki “Ternis Kavşağı’na” ulaşırken, Filistinli direniş grupları karşılık verdi. İsrail askerleri, kamptaki yüzlerce yerinden edilmiş Filistinliyi, barınma merkezlerinden Gazze şehrinin batısına doğru zorla göç ettirdi.

AB’DEN İSRAİL’E UYARI

Bu arada Avrupa Birliği (AB), İsrail’e Gazze’nin Refah kentindeki kara saldırılarını derhâl durdurma çağrısı yaptı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan açıklamada “AB, İsrail’e Refah’taki askerî operasyonunu derhâl sonlandırması çağrısında bulunuyor. İsrail’in Refah’taki askerî operasyonuna devam etmesi kaçınılmaz olarak AB’nin İsrail ile ilişkilerine ağır bir baskı getirecektir” denildi.



Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...