NATO Zirvesi’ni en iyi özetleyen manşet Rus basınından: Kimin patron olduğunu gösterdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesinde yürüttüğü diplomasi trafiği bütün dünyanın dikkatini çekti. Erdoğan Türkiye’nin İsveç’in üyeliğine yeşil ışık yakması ve karşılığında aldığı taahhütler sebebiyle Yunan medyası tarafından NATO Zirvesi'nin kahramanı ilan edildi. Peki Türkiye’nin jeopolitik önemi, askeri gücü ve küresel dengelere etkisi dünya basınına nasıl yansıdı?

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kararlı duruşu damga vurdu. Erdoğan daha Vilnius’a ayak basmadan yaptığı açıklamada adeta hem NATO'nun hem de dünyanın gündemini belirledi. Türkiye’nin NATO’daki etkin rolü ise dünya medyasında geniş yer buldu.

Yunan basını Erdoğanın bir taşla 6 kuş vurmasını 'Türkiye Cumhurbaşkanı NATO Zirvesi'nin kahramanı' diyerek manşete taşıdı. “Avını asla gözden kaçırmaz ve sürekli pozisyon değiştirerek onu doğru zamanda yakalama fırsatı bulur.” Sözlerine yer veren gazete Erdoğan’nın doğru zamanda ve doğru yerde adım atmasına da dikkat çekti.

Yunanistana bağlı bir başka medya kuruluşu Army Voice ise Zirvenin ardından "Erdoğan, Vilnius'un mutlak galibi. Peki Yunanistan için sırada ne var?" başlıklı bir haber yayımladı. Erdoğan'ın hamlelerinin Yunanistan için ne anlama gelebileceğini düşünen Yunan gazetesi, "Yaşananların Yunanistan'a etkisinin basit bir dalgalanma mı yoksa tsunami mi olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Rusya merkezli Kommersant gazetesi ise, "Bundan sonra üyeleri tehdit edecek" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı İsveç'e ve tüm dünyaya NATO'da kimin patron olduğunu göstermeye karar verdi" ifadelerini kullandı. Son yaşanan gelişmelerden sonra Rusya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin zarar göreceği söylense de hala dış politikadaki dostlarımızdan birinin Rusya olduğunu da bu başlıkla görmüş oldu.

İngiltere merkezli Middle East Eye, Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Middle East Eye, ABD'nin Türkiye'ye 40 yeni F-16 vermeyi, 80'e yakın uçağı modernize etmeyi kabul ettiğini yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...