İngiltere'de koruma altındaki ormanlık alana izinsiz yapılan tatil konaklama alanıyla ilgili dikkat çeken bir karar çıktı. Bir Türk şirketi tarafından işletilen arazideki bazı yapı ve yolların kaldırılmasına, bölgeye ise 100 ağaç dikilmesine hükmedildi.
Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Zalewski, ABD’nin ülkedeki gelecekteki askeri varlığında nükleer silahların bulunabileceği yönündeki açıklamalara net cevap verdi. Zalewski, Polonya’nın topraklarında nükleer savaş başlığı istemediğini söyledi.
Almanya’da Berlin yakınlarında bulunan bir okulda bıçaklı saldırı dehşeti yaşandı. Saldırıda 18 yaşındaki bir öğrenci ile olaya müdahale etmeye çalıştığı belirtilen 30 yaşındaki bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Polis bir şüpheliyi gözaltına aldı.
İngiltere’de Manchester, East Midlands ve Stansted havalimanlarını işleten MAG’a yönelik siber saldırıda yaklaşık 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi. Saldırıda e-posta, telefon, araç plakası ve posta kodu gibi bilgilerin ele geçirildiği bildirildi.
Sosyal medya devi Meta'nın ABD eyaletleri ile çocukları koruman adına vardığı anlaşma diğer ülkelerden tepki çekti. Avustralya, İngiltere ve Avrupa Birliği söz edilen güvenlik standartlarının kendi ülkelerinde de uygulanmasını talep ediyor.
Fransa'da mahkeme, binlerce saat uçuş geçmişi bulunan eski bir kabin memurunun yakalandığı meme kanserini meslek hastalığı olarak kabul etti. Havacılık alanında bir ilk niteliği taşıyan bu karar, benzer risk altında çalışan binlerce uçuş personelini de heyecanlandırdı.
Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!
Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.