'Putin kalp krizi geçirdi' iddialarına Kremlin’den yanıt

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Putin kalp krizi geçirdi' iddialarına Kremlin’den yanıt

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kalbinin durduğuyla ilgili yapılan haberlere Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle başlayan Ukrayna’daki savaş devam ederken, Rus liderin sağlık durumuyla ilgili spekülasyonlar dünya basınında geniş yer kaplıyor.

PUTİN’İN SAĞLIK DURUMU YENİDEN GÜNDEMDE

Ukrayna savaşının ilk gününden bu yana Putin’in sağlık durumunun kötü olduğuyla ilgili dikkat çekici iddialar bulunuyor. Dün İngiliz basınına yansıyan bir habere göre Rus liderin “kalbinin durduğu” yönündeydi.

Kremlin, haber sitelerinin son dakika gelişmesi olarak duyurduğu konuyla ilgili açıklama yaptı. Kremlin, Putin'in sağlık durumu hakkındaki spekülasyonları, Rus liderin sağlıklı ve iyi durumda olduğunu söyleyerek reddetti.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilerle yaptığı düzenli görüşmede, Putin'in dublör kullandığı yönündeki iddiaları da reddederek bunun “saçma bir aldatmaca” olduğunu söyledi.

Daha önce Rusya merkezli bir araştırma platformu olan Proekt tarafından yayınlanan belgelerde Putin'e yaptığı ziyaretlerde en az 5 farklı doktor eşik ettiği iddiası yer almıştı.

TİROİD KANSERİ İDDİALARINA YALANLAMA

Aynı belgelerde “Tiroid Kanseri konusunda uzmanlaşmış Kulak Burun Boğaz uzmanı Yevgeny Selivanov ise Rus liderin yanından hiç ayrılmıyor” ifadesi yer almıştı. Rusya’da yayın yapması yasaklanan araştırma şirketinin yayınladığı belgeler ile ilgili ise Kremlin'den yalanlama gelmişti.

Peskov, belgeleri “hayal ürünü” olarak tanımlayarak burada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...