157 bin imza ile taleplerini MEB’e ilettiler: 'Ek ders ücretleri artırılsın'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
157 bin imza ile taleplerini MEB’e ilettiler: 'Ek ders ücretleri artırılsın'

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ek ders ücretlerinin zam yapılmasını isteyen Türk Eğitim-Sen topladığı 157 bin imzayı Milli Eğitim Bakanlığına iletti.

MAHMUT ÖZAY HABERİ-  Ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırılması için Türk Eğitim-Sen topladığı 157 bin imzayı Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) iletti.

MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile görüşen Türk Eğitim-Sen Heyeti, hâlen bir saat ek ders ücretinin yaklaşık net 90 TL olduğuna dikkat çekerek, bunun günümüz ekonomik şartlarının çok gerisinde kaldığını söyledi ve şunları kaydetti:

"Günümüzde bir sınıf öğretmeninin haftalık 12 saat üzerinden ek ders aldığı dikkate alındığında, yüzde 15 vergi diliminden kesinti yapıldığı takdirde sınıf öğretmeni aylık net 4 bin 320 TL ek ders ücreti alabilmektedir.

Öğretmen maaşlarına yapılan seyyanen zam, ek tazminat gibi kalemlerle maaşlar artırılmış iken, ek ders ücretlerinin artırılması yönünde hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu durum ek ders/maaş oranının giderek düşmesine sebep olmuştur."

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...