'Hastane sınıfı' okula bağlıyor! Konuşmayan konuştu, gülmeyen güldü...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Hastane sınıfı' okula bağlıyor! Konuşmayan konuştu, gülmeyen güldü...

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğinde hastanelerde çocuklara özel 'hastane sınıfları' kurularak tedavi gören çocuklar eğitim kopmuyor.

MAHMUT ÖZAY HABERİ - Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) iş birliğinde, ağırlıklı olarak onkoloji hastanelerinde faaliyet gösteren “hastane sınıfları” Türkiye’deki sayılı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde yer alıyor.

MEB bünyesindeki öğretmenlerin görev yaptığı, okul müfredatının uygulandığı hastane sınıfları sayesinde, uzun süreli yatarak tedaviye ihtiyaç duyan çocuklar hem okuldan kopmuyor hem de akranlarıyla sosyalleşme imkânı yakalıyor.

DEPREMZEDE YARALI ÇOCUKLARA OKUL

Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin bünyesinde Mart 2023’ten itibaren hizmet veren “hastane sınıfı” da serebral palsi (beyin felci) hastalarının yanı sıra 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan ve çeşitli uzuvlarını kaybeden depremzede çocuklara “okul” oldu.

Sınıf öğretmeni Sibel Barut “(Depremzede çocuklar) Bana hep ‘Öğretmenim, kendimizi evimizde hissettiğimiz tek yer bu sınıf’ dediler. Bu benim için çok önemli, kıymetliydi. Konuşmayan çocuklarımız konuşmaya, gülmeyen çocuklarımız gülümsemeye başladı” dedi. Depremde ailesini kaybeden ve bir bacağı ampüte edilen 7 yaşındaki Mehmet de “Hastane sınıfını seviyorum bu okul çok güzel” dedi.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...