ÖSYM YKS sınav sonuçları sorgulama erkanı 2023: TYT-AYT-YDT sonuçları ne zaman, nasıl, nereden öğrenilir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ÖSYM YKS sınav sonuçları sorgulama erkanı 2023: TYT-AYT-YDT sonuçları ne zaman, nasıl, nereden öğrenilir?

Eğitim Haberleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı, bu yıl 17-18 Haziran 2023 tarihinde düzenlendi. Üniversite sınavlarının ardından milyonlarca aday ÖSYM YKS sınav sonuçları sorgulama erkanı 2023 şeklinde aramalar yapmaya başladı. Peki, : TYT-AYT-YDT sonuçları ne zaman, nasıl, nereden öğrenilir? İşte, sonuc.osym.gov.tr üniversite sınav sonuçları...

Üniversite sınavına giren 3 milyondan fazla aday, ÖSYM başkanlığından yapılacak son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. 17 Haziran’da TYT (Temel Yeterlilik Testi), 18 Haziran’da ise AYT (Alanda Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) düzenlendi. Bunun ardından, “ÖSYM YKS sınav sonuçları sorgulama ekranı 2023” şeklinde aramalar başladı. YKS 2023 sınav sonuçları, sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan ediliyor. Peki, TYT-AYT-YDT sonuçları ne zaman, nasıl, nereden öğrenilir? İşte detaylar…

ÖSYM YKS sınav sonuçları sorgulama erkanı 2023: TYT-AYT-YDT sonuçları ne zaman, nasıl, nereden öğrenilir?

ÖSYM YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2023

YKS 2023 TYT, AYT, YDT sınav sonuçları, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi girilerek öğrenilebilir.

TYT-AYT-YDT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM 2023 sınav takvimine göre; YKS 2023 sonuçları 20 Temmuz günü açıklanacak.

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

ÖSYM takvimine göre 20 Temmuz’da açıklanacak olan YKS sonuçlarının, erken açıklanma ya da açıklanmaması ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz…

2023 YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20 Temmuz 2023 tarihinde sonuçların açıklanması ile adaylar, üniversite tercihlerini yapmak için bekleyecek. 2023 YKS tercih döneminin ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz net bir tarih yok. Fakat YKS tercihlerinin Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, aldıkları puan ve başarı sırasına göre; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/adresi üzerinden tercihlerini yapabilecekler. Tercih sonuçları da yine ÖSYM sonuç sayfasından ilan edilecek.

Geçtiğimiz yıl üniversite sınavları 18-19 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenmiş, 2023 YKS sonuçları 15 Ağustos günü açıklanmıştı. 2022 üniversite tercihleri ise 27 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde yapılmış ve tercih sonuçları da 15 Ağustos’ta açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...