YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2024? YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS Başvuru Ekranı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2024? YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS Başvuru Ekranı

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yükseköğretim kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 1 Şubat 2024 Perşembe günü başladı. Adaylar YKS başvuruları ne zaman bitteceğini merak ediyor. YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2024? YKS başvurusu nasıl yapılır? İşte YKS Başvuru ekranı...

Üniversiteye giriş sınavına gün sayan öğrenciler YKS başvurularının ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. 1 Şubat 2024 Perşembe günü başlayan YKS başvuruları hangi gün sonlanacağı araştırılıyor. YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2024? YKS başvurusu nasıl yapılır? 

YKS BAŞVURU NE ZAMAN BİTİYOR 2024?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 YKS başvuruları 1 Şubat Perşembe günü başladı. YKS başvurusu için son tarih 26 Şubat 2024. Başvuru gününü kaçıran öğrenciler için 2024 YKS geç başvuruları 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2024 YKS sınavına girecek aday öğrenciler sınav başvurularını ÖSYM aday işlemleri veya ÖSYM aday işlemleri sistemi mobil uygulaması üzerinden yapabilir. Fotoğraflı T.C kimlik kartı ve e- Devlet şifresi olan adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden internet üzerinde YKS başvurularını yapabilir. 

YKS BAŞVURU EKRANI

2024 YKS başvuruları ÖSYM ais.osym.gov.tr üzerinden yapılıyor. 

2024 YKS BAŞVURU EKRANI

2024 YKS NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre YKS sınavları 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. İlk oturum olan TYT 8 Haziran Cumartesi, AYT ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...