Çalıştıkça emekli maaşı artar mı? Emekli maaşı neye göre artıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalıştıkça emekli maaşı artar mı? Emekli maaşı neye göre artıyor?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalıştıkça emekli maaşı artar mı, emekli maaşı neye göre artıyor sorularının cevapları araştırılıyor. Emeklilik için yatırılan primi emekli maaşına etki ediyor mu merak ediliyor. İşte, detaylar...

Çalıştıkça emekli maaşı artar mı, emekli maaşı neye göre artıyor sorularının cevapları araştırılıyor. Emeklilik primi yatırılan çalışanların emeklilik maaşına neler etkiliyor haberimizin detaylarında yer alıyor.

ÇALIŞTIKÇA EMEKLİLİK MAAŞI ARTAR MI?Asgari ücret ve asgari ücretin iki katına kadar ücretle çalışanların geç emekli olmaları sonucu alacağı emekli maaşı her ay 3 TL düşüyor. Bunun dışında sigorta primi en üst sınırdan yatanların gelecekte alacakları emekli maaşlarına aylık 15-20 TL arası artış yapılıyor. Emekli maaşının düşmemesi için çalışan kişinin aylık brüt kazancının asgari ücretin 2.5 katı olması gerekiyor. Çalıştıkça emekli maaşı artar mı? Emekli maaşı neye göre artıyor? - 1. Resim

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE ARTIYOR?

Emekli maaşı için priminin en yükse sınırdan yatırılması, asgari ücretin 3 katı brüt maaş alınması emekli olduktan sonra emekli aylığına her ay 15 ila 20 TL arasında artış yapılıyor. Bunun dışında askerlik yapanların 2000 yıl öncesi dönem için askerlik borçlanmasını tavandan yapılırsa emekli maaşında artış sağlayabilir. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...