2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2000 sonrası kademeli emeklilik ne zaman çıkar, sorusu araştırılıyor. 2000-2008 arası sigorta girişi olanlara erken emeklilik fırsatı sorgulanmaya başlandı. Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? Tüm merak edilenler haberimizde.

2000 sonrası kademeli emeklilik detayları arama motorlarında sorgulanıyor. EYT'yi kaçıran 2000 sonrası emeklilik bekleyenler için kademeli emeklilikte son durum merak ediliyor. Peki kademeli emeklilik gelecek mi? 2000 sonrası kademeli emeklilik torba yasada yer alacak mı, kimler yararlanacak?

2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? - 1. Resim

2000 SONRASI KADEMELİ EMEKLİLİK GELECEK Mİ?

EYT yasasının sonrasında, 2000-2008 arası SGK girişi bulunan kişiler, torba yasa maddeleri içinde erken emeklilik detaylarını merak ediyor. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından, düzenlemeden yararlanamayan çalışanlar, kademeli emeklilik gelecek mi sorusuna cevap aramaya başladı.

2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? - 2. Resim

Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler. SK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışanın gözü kademeli emeklilikte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" dedi. Kademeli emekliliğin Torba Yasa'da yer aldığına dair henüz bir detay bulunmuyor.

2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? - 3. Resim

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan sistemdir. EYT kanunu 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlayanlar emekli oldu. Kademeli emeklilik, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanların emeklilik yaşlarının kademeli olarak belirlenmesidir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...