700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kentsel dönüşüm desteği nasıl alınır, soruları arama motorlarında sorgulanıyor. 700 bin TL kentsel dönüşüm hibe detayları merak ediliyor. İstanbul'da kentsel dönüşümün detayları belli oldu. Peki, 700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler? Kentsel dönüşüm devlet desteği ne kadar 2024? Kentsel dönüşüm destek paketinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar.

Kentsel dönüşüm kredisi ne kadar, hangi banka veriyor, internette araştırılıyor. Kentsel dönüşüm kredi ve hibe başvurusu son gelişmeleri netleşti. Peki, kentsel dönüşüm kredisi ve hibe nasıl alınır, başvuru şartları neler? İstanbul kentsel dönüşüm kredisi ne kadar? Kentsel dönüşüm kredisi herkese çıkar mı?

700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler? - 1. Resim

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ NE KADAR?

İstanbul'da da kentsel dönüşüm için harekete geçildi. Kentsel dönüşüm kredi ve hibe kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar ve ve 100 bin TL tahliye desteği kredi desteği verilecek. İş yeri için 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanacak. Kredilerin vadesi 10 yıl olacak. İlk 12 taksite faiz uygulanmayacak.

700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler? - 2. Resim

700 BİN TL KENTSEL DÖNÜŞÜM HİBESİ NASIL ALINIR, ŞARTLARI NELER?

 Kentsel dönüşüm için başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında verilecek destek paketi yürürlüğe girdi. Bu kampanyadan rezerv alanda, riskli alanda yer alan ve riskli yapı kararı olan yapılar yararlanabilecek. Vatandaş ruhsatı aldıktan sonra anlaştığı müteahhidi bildirecek, kamu inşaat seviyesine göre aşama aşama ödeme yapacak. Riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi halinde hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacak.

700 bin TL kentsel dönüşüm hibesi nasıl alınır, şartları neler? - 3. Resim

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...