Biber gazı taşımak yasak mı, yasal mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Biber gazı taşımak yasak mı, yasal mı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Biber gazı taşımak yasak mı, cezası var mı, sorusu merak konusu oldu. Şili biberinden üretilen biber gazı taşımak suç mu? Milyonlarca kadının çantasında bulundurduğu biber gazı kullanımının cezası var mı? İşte detaylar...

Biber gazı taşımak suç mu, sorusu gündeme geldi. Vatandaşlar ise biber gazı taşımak yasak mı, cezası var mı, gibi soruları arama motorlarına sordu. Peki, biber gazı silah mıdır? Biber gazı taşımak suç teşkil eder mi? Detaylar haberimizde...

BİBER GAZI TAŞIMAK YASAK MI?

Biber gazı taşımanın yasal durumu merak ediliyor. Biber gazı, genelde dünyanın en acısı olan Şili biberinden üretilmektedir. Kendini korumak isteyen kadınların yanından ayırmadığı  biber gazı silah kapsamındadır.

Türk Ceza Kanunun 6'ncı maddesinin F bendinde biber gazı da yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici ve kimyasal bir madde olduğu için silah sayılıyor. Bu kapsamda biber gazı kullanan kişi silah kullanmış sayılmaktadır. 

TÜRKİYE'DE BİBER GAZI SATIŞI VAR MI?

Türkiye'de biber gazı satışı yasaktır. Satışı yasak olan biber gazı, av malzemeleri satan yerlerden veya pasajlardan alınabiliyor. 

BİBER GAZI KULLANMAK SUÇ MU?

Biber gazı ile ilgili doğrudan bir düzenleme olmaması sebebiyle haksız yere kullandığınız zaman bir kişinin canına kast etmiş sayılırsınız. Bu da suç teşkil eder. Bunun dışında biber gazı taşımakla alakalı herhangi bir suç düzenlemesi yoktur. Biber gazı taşımanın kanunlar önünde de herhangi bir cezası bulunmuyor. Ancak biber gazını hızlı trenlerde, uçaklarda, şehirlerarası otobüslerde ve alışveriş merkezlerinde çantanızda ya da valizlerinizin içerisinde bulundurmanız kesinlikle yasaktır.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...