Netflix Kül Funda Eryiğit kimdir? Funda Eryiğit kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netflix Kül Funda Eryiğit kimdir? Funda Eryiğit kaç yaşında?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Funda Eryiğit'in kim olduğu araştırılıyor. Netflix platformunda 9 Şubat'ta yayınlanan Kül filminin ardından , Funda Eryiğit kimdir, sorusu arama motorlarında sorgulandı.Pek, Funda Eryiğit kimdir, kaç yaşında? Funda Eryiğit daha önce hangi dizi filmlerde oynadı? İşte hayatı ve kariyeri...

Funda Eryiğit kimdir, sorusunun cevabı merak ediliyor. Netflix'in  yeni Türk filmi Kül 9 Şubat'ta yayınlandı. Arından başarılı oyuncu Funda Eryiğit'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Funda Eryiğit kaç yaşında, Funda Eryiğit aslen nereli, Funda Eryiğit çocuğu var mı, Funda Eryiğit eşi kimdi?

FUNDA ERYİĞİT KİMDİR, NERELİ?

Funda Eryiğit, 1 Mart 1984 tarihinde Hollanda'nın Zwolle şehrinde doğdu. Samsun Bafralı olan Funda Eryiğit, Kadir Has Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne başladı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden de mezun olan Eryiğit, üniversite eğitimi sürecinde çocuk tiyatrosuyla ilgilendi.

2002-2003 sezonunda Orman Postacısı adlı oyun ile ilk profesyonel deneyimini yaşadı. Funda Eryiğit eşi Berdun Oya ile geçtiğimiz yıl evlendi. Çiftin Civan isminde bi çocuğu bulunuyor.

FUNDA ERYİĞİT'İN HAYATI VE KARİYERİ

Funda Eryiğit TV kariyerine 2008-2009 yılları arasında yayınlanan Canım Ailem dizisinde Seyhan karakterini canlandırarak başladı.

2014 yılında Karadayı dizisinde Mahir'in sevgilisi Belgin'i canlandırdı. 2016'da Gecenin Kraliçesi adlı dizide Esra karakterine hayat verdi.

2018'de Can Kırıkları dizisinde başrol ile izleyiciyle buluşmuştur. Ancak Can Kırıkları dizisi düşük reytingleri nedeniyle 4. bölümde final son buldu.

Funda Eryiğit Alperen Duymaz ile başrolü paylaştığı Kül filmi ile yeniden gündeme geldi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...