Ramazan’ın 2. günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler! Ramazan ayının ikinci gününde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ramazan’ın 2. günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler! Ramazan ayının ikinci gününde

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Maddi ve manevi olarak doyduğumuz, sofraların bolluk ve bereketten taşıp arttığı, 11 ayın sultanı ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran mübarek Ramazan ayında okunacak dualar, yapılacak ibadetleri sizler için derledik. Allah’ın farz kıldığı oruç tutmanın yanında yapılması gereken ibadetler de vardır. Peki, Ramazan’ın 2. günü okunacak dualar nelerdir? Ramazan’ın ikinci günü çekilecek tesbihler, yapılacak ibadetler nelerdir?

Ramazan, Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Bu ayı tam anlamıyla yaşayarak eda eden Müslümanlar normal zamandan daha fazla Allah’a yakınlaşmaktadır ve ona ibadetlerini yerine getirip Allah’ı hoşnut etmektedirler. İşte size yardımcı olması açısından hazırladığımız haberimiz sizlerle. Ramazan’ın 2. Günü okunacak dualar nelerdir? Ramazan’ın 2. Günü çekilecek tesbihler nelerdir? Ramazan’ın 2. Günü yapılacak ibadetler nelerdir?

RAMAZAN'IN 2. GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Teheccüd

Diğer günlerde teheccüde kalkamıyorsanız, Ramazan ayında bunu alışkanlık edinmeye başlayabilirsiniz. Sahurda en az 2 rekat namaz kılmak oldukça faziletli ve sevap olan nafile ibadetlerdendir. Öyle ki, teheccüd namazı ile ilgili İsra Suresi’nin 79. Ayeti Kerimesinde şöyle denir: “ Gecenin bir vaktinde kalkıp kendine mahsus nafile bir ibadet olarak da namaz kıl ki, rabbin seni övülmüş bir makama yükseltsin.”

Ramazan’ın 2. günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler! Ramazan ayının ikinci gününde - 1. Resim

Teravih

Ramazan’ın 2. Gününde teravih namazı kılan kimse kurtuluşa erecektir. Peygamber Efendimizin sünnetlerinden biri olan teravih namazı için şu hadis aktarılmıştır: “ Faziletine inanarak ve mükafatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazı kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır (Buhari,İman,27)”

Ramazan’ın 2. günü okunacak dualar, çekilecek tesbihler! Ramazan ayının ikinci gününde - 2. Resim

Yasin Suresi

Mübarek ramazan ayının 2. Gününde okunacak olan Yasin Suresinin fazileti oldukça çoktur. Okunacak olan Yasin suresi kişinin faziletini ve maneviyatını arttıracak niteliktedir. Her kim Yasin suresi okursa Allah ona Kuran’ı on kere okumuş sevabı yazmaktadır. Ramazan ayının 2. Günü okunacak olan Yasin-i Şerif Suresi Peygamber Efendimizin ruhu için okunarak ona hediye edilebilir. Sureyi okumaya başlamadan önce niyet ettim Allah rızası için Peygamber Efendimizin ruhu için Yasin Suresini okumaya denilmelidir. 

Ramazan ayının 2. Günü okunacak olan tesbihatlar

Ramazan ayının 2. Gününde çekilecek tesbihlerde bol bol tövbe-i istiğfar edilmeli ve bunun yanında “ Ya Erhame’r Rahimin” (Ey Merhametlilerin en merhametlisi) tesbihi çekilmelidir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...