Uyghur Genocide ne demek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uyghur Genocide ne demek?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çin'in Sincan kuzeybatı bölgesinde bulunan çoğunluğu müslüman olan Uygur nüfusuna yönelik işlediği insanlık suçu ve soykırıma Uyghur Genocide yani Uygur Soykırımı denir. Uyghur Genocide nedir sorusu araştırılmakta. Haberimizin devamında Uygur Soykırımına dair detayları derledik. Uyghur Genocide ne demek?

Çin'in Sincan kuzeybatı bölgesinde bulunan Doğu Türkistan'da çoğunluğu müslüman olan Uygur nüfusu 1949 yılından beri Çin'in kontrolündedir. İşgal altında olan Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türklerine sistematik olarak insalık suçu işlenmektedir. Son günlerde Uygur Türklerinden gelen haberler sonrası Uyghur Genocide ne demek sorusu araştırılmaya başlandı. Uyghur Genocide yani Uygur Soykırımı ne demek sorusunun cevabını sizler için araştırdık. 

UYGHUR GENOCİDE / UYGUR SOYKIRIMI NE DEMEK?

1949 yılından beri Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'dir. 2009 yılından bugüne tırmanan Çin zulmü şiddetli bir şekilde devam ediyor. Uyghur Genocide, Çin hükümeti tarafından Uygurlar'a karşı işlenen insanlık suçu ve şiddet karşısında verilen isimdir. Büyük bir çoğunluğu müslüman olan Uygur Türkleri'nin bir milyondan fazla nüfusu yasadışı olarak gözaltı kamplarında tutuluyor. Sincan'ın stratejik konumu ve bölgenin yer altı zenginlikleri nedeniyle Çin, Doğu Türkistan'ı kontrol altında tutmak istiyor. Uygur Türklerine uygulanan "çinleştirme" politikası "yeniden eğitim kampları" olarak adlandıran kamplarda tutuluyor. Uyghur Genocide, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerini kontrol altına almak için din, dil, ırk, kültürel ve etnik olarak temizleme, yok etmesine verilen addır. Uyghur Genocide ne demek?

Sincan çoğunlukla çöllerden oluşan bir bölge olmakla beraber dünya pamuğunun yaklaşık beşte birini üretimi buradan yapılır. Çin bu ticareti de kontrol altında tutuyor ve pamuk işçiliğinin ağır yükünün altına Çin'in zorlayıcı uygulamalarıyla birleşiyor. Doğu Türkistan, Uygur Türkleri ya da Uyghur Genocide/ Uygur Soykırımı hakkında Çin'in uyguladığı politika baskı ve kontroller nedeniyle detaylı ve sağlıklı bilgilere ulaşım engelleniyor. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...