Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa yönelik denetimler sıklaştırıldı. Hal Kayıt Sistemi üzerinden binlerce ürün incelenirken, fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen işletmelere 215,1 milyon TL ceza uygulandı.
Çanakkale Belediyesinin yabancı uyruklular için Türk vatandaşlarından 10 kat fazla nikâh ücreti belirlemesi İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna takıldı. Uygulamayı ayrımcılık yasağının ihlali sayan kurum, 256 bin 357 lira para cezası kesti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son bir yılda temel gıda ve zorunlu tüketim ürünlerine yönelik 69 bin market ve bu işletmelerdeki 560 bin ürünün denetlendiğini, haksız fiyat artışı yapan 91 market işletmesine 123 milyon lira para cezası uygulandığını kaydetti.
Bağımlılıkla Mücadele 2025 Raporu’nda uyuşturucu bağımlılarının mesken edindiği 106 bin 181 metruk yapı yıktırıldı. 17 bin 393 yapı iyileştirme ve güvenlik tedbirleriyle denetim altına alındı. 17 bin 598 yapıda da yıkım çalışmaları sürüyor.
Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!
Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.