Günün yemeği: Kıymalı Tatar Böreği

Ramazanın son günleri yaklaşmışken Tatar böreği yemeden olmaz dedik ve sizler için tarifini hazırladık...
##tgvideo##
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
4 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Un, yumurta, su ve tuzla katı bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile açın. Diğer yandan içi için rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kareler halinde kestiğiniz hamura pay edin. Aynı mantıda olduğu gibi üçgen şeklinde ağızlarını kapatın. Pişirmek için ise tencereye su koyup kaynatın içine tuz ve yarım kaşık tereyağı ilave edin. Mantıları suya atıp haşlayın. Üzerine; sarımsaklı yoğurt ile yağda yaktığınız kırmızıbiberi döküp servis edin.
Kıymalı Tatar böreği ve pekmez peltesi tariflerini "http://yemekzevki.tv"den izleyebilirsiniz.