APP plaka yasak mı, neden yasak 2024? APP plaka takmak niye yasak, cezası var mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
APP plaka yasak mı, neden yasak 2024? APP plaka takmak niye yasak, cezası var mı?

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

APP plaka yasak mı, neden yasak, cezası var mı 2024? | 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile karekodlu (barkod işlenmiş) plaka dönemi Türkiye’de resmen başladı. Araç sahipleri plakalarını yenilerken, APP plaka yasak mı, APP plaka takmak suç mu merak ediyorlar. Peki, APP plaka neden yasak? Araç sürücüleri tarafından merak edilen konuların başında gelen APP plaka niye yasak, cezası var mı? Detaylar…

APP plaka yasak mı, neden yasak? Araç sahipleri plakalarını yenilerken, APP plaka yasak mı, APP plaka takmak suç mu merak ediyorlar. Peki, APP plaka neden yasak? Araç sürücüleri tarafından merak edilen konuların başında gelen APP plaka niye yasak, cezası var mı? Detaylar haberimizde…

APP PLAKA YASAK MI?

APP plaka kullananlara Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından önemli bir uyarı yapılmıştı. Yapılan uyarı kapsamında sahte veya APP plaka kullananların derhal bu plakaları çıkartarak devletin belirlediği standartlara uygun “orijinal” plakalara geçiş yapılması belirtildi.

APP PLAKA NEDEN YASAK?

Piyasada APP plaka olarak adlandırılan sahte plakalar görsel açıdan modifiye tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Öte yandan suç örgütleri, hırsızlar ve yasa dışı faaliyetlerde de sıklıkla kullanılan sahte plakalara internetten kolayca ulaşılabiliyor. N11 gibi e-ticaret portalları üzerinden bile kolaylıkla sipariş verilebilen bu plakalara artık sahte karekod basmaya da başladılar.

APP plaka yasak mı, neden yasak 2024? APP plaka takmak niye yasak, cezası var mı?

APP PLAKA CEZASI VAR MI?

APP plaka kullanmanın suç ve cezai yaptırımları olduğunu açıklayan EGM "APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir" duyurusunda bulundu.

APP plaka yasak mı, neden yasak 2024? APP plaka takmak niye yasak, cezası var mı?

APP PLAKA SATIŞI YASAK MI?

Piyasada 300 ila 750 TL arasında satılan APP plakaları (Avrupa Press Plaka) üreten ve satışını yapanlara karşı emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibi yapılan App plaka imalat ve satıcılarına sürekli baskınlar yapılıyor. Yakalananlar tutuklanarak kaçakçılık ve organize işlere yardım ve yataklıktan hakim karşısına çıkarılıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...