Twitch kapandı mı, erişim engeli mi getirildi? Twitch neden kapandı, niye girilmiyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Twitch kapandı mı, erişim engeli mi getirildi? Twitch neden kapandı, niye girilmiyor?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Twitch kapandı mı, kapandı mı, erişim engeli mi geldi? | Canlı yayın platformu Twitch’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi. Geçtiğimiz günlerde bir başka canlı yayın platformu olan Kick’e de erişim engeli getirilmişti. Peki, Twitch kapandı mı, ne zaman açılır? Twitch’e neden erişim engeli getirildiği merak ediliyor. İşte, Twitch neden kapatıldı? BTK Twitch’e erişim engeli kararı ile ilgili detaylar…

Twitch kapandı mı? Geçtiğimiz günlerde bir başka canlı yayın platformu olan Kick’e de erişim engeli getirilmişti. Peki, Twitch kapandı mı, ne zaman açılacak? Twitch’e neden erişim engeli getirildiği merak ediliyor. İşte, Twitch neden kapandı? BTK Twitch’e erişim engeli kararı ile ilgili detaylar haberimizde…

TWİTCH KAPANDI MI?

Canlı yayın platformu Twitch’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli kararı alındı. Twitch’e erişim engeli kararı ile ilgili BTK’nin internet sitesinde şu bilgi yer alıyor:

“twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

Twitch kapanıyor mu, erişim engeli mi getirildi? Twitch kapandı mı, BTK’dan erişim engeli kararı var mı? - 1. Resim

TWİTCH NEDEN KAPANDI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Twitch’e erişim engeli getirilmesinin ardından Türkiye’de bazı kullanıcılar siteye erişim sağlayamıyor. Twitch’e erişim engelinin ne zaman kalkacağı ile ilgili ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Twitch’e erişim engelinin nedeni BTK tarafından paylaşılmıyor. Ancak sebebin Kick’in kapatılma sebebi ile benzer olduğu tahmin ediliyor.

Peki, Kick neden kapatılmıştı?

Erişim engeli kararına ilişkin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü veya Kick'ten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak platformdaki kumar ve yasa dışı bahis içerikli yayınların bu kararda etkili olduğu iddia ediliyor.

Twitch kapanıyor mu, erişim engeli mi getirildi? Twitch kapandı mı, BTK’dan erişim engeli kararı var mı? - 1. Resim

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Twitch'in yeni rakibi olarak görülen canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma başlattığı öne sürülmüştü.

Kick'in internet sitesine Türkiye’den giriş yapmak isteyen kullanıcılar, siteye erişim sağlayamıyor. Kick Türkiye temsilcisi, Kick'e erişim engeli getirilmesine gerekçe olarak gösterilen içeriklerin Türkiye'den erişimini yasakladıklarını ve sitenin BTK tarafından tekrar açılması için beklemede olduklarını açıkladı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rıfat24 Şubat 2024 00:28

İyi oldu gençleri zehirleyen bir platformdu. Alternatifini yine bulur yapacağını yaparlar ama ne kadar geç o kadar iyi.

Soner23 Şubat 2024 19:36

Toktik gibi sapkın bir platformu kapatacaklarına insanların genellikle oyun yayını yaparak üç beş kuruş para kazadığı bir platformu engelliyorsunuz! Gerekçesi ise kısaca kumar! Peki, Milli piyangonun kumardan farkı nedir? Tabi resmi bir açıklama gelmez, gelemez. Gelsede tatmin edici bir açıklama olmaz.

TiwiçYoksaPirinçVar23 Şubat 2024 18:23

tiviç kapanmış ben artık yemek yerken ne izlicem :'(

Sonraki Haber Yükleniyor...