Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Vucic'den sığınmacı çocuğa 'vatandaşlık' teklifi

Vucic'den sığınmacı çocuğa 'vatandaşlık' teklifi
Başlık ResmiVucic'den siginmaci çocuga 'vatandaslik' teklifi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkedeki bir yardım kampanyasına katılan 10 yaşındaki Afgan sığınmacı Farhud Nuri ile ailesini kabul etti.

Kaydet
|

Vucic, 7 yaşındaki Sırp Nemanja Damcevic'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına resim çizerek destek olmak isteyen Krnjaca Sığınmacı Merkezi'nde yaşayan Nuri ve ailesiyle görüştü.

Desteği nedeniyle Nuri ve ailesine Sırp vatandaşlığı teklif eden Vucic, Sırbistan'dan İsviçre'ye gitmeyi hedefleyen aileye, bulundukları ülkenin güvenli olduğunu söyleyerek Sırbistan'da kalma çağrısında bulundu.

Kendisinin de bir sığınmacı oğlu olduğunu anımsatan Vucic, Nuri'ye "Belki bir gün sen de cumhurbaşkanı olursun." dedi.

Çizimlerini "On yaşındaki bir çocuğun hayalleri" adı altında 9 Ağustos'ta satışa çıkaran Nuri, yardım kampanyasından bir arkadaşı sayesinden haberdar olduğunu dile getirerek, "Her zaman yardım eli uzatılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Vucic, Nuri ve ailesine çeşitli hediyeler takdim ederken, Nuri de kendi çizdiği portresini Vucic'e armağan etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Aydın Asayiş Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.