Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Terör örgütlerinin tüm zulümleri Müslümanlara'

'Terör örgütlerinin tüm zulümleri Müslümanlara'
Fotoğraf Başlığı 'Terör örgütlerinin tüm zulümleri Müslümanlara'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözüm ona İslam adına mazlumlara saldıran, canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir, sulh dinidir." dedi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, "İİT 13. İslam Zirvesi toplantımızın dünyadaki tüm Müslümanların ve insanlığın huzuruna, güvenliğine, refahına hepimiz için hayırlı bir geleceğe vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu temennilere, bu duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz." dedi.

"Benim dinim İslam'dır"
Müslümanların üstesinden gelmesi gereken sorunların başında mezhepçiliğin geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Müslümanlar olarak üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor, ırkçılık fitnesi geliyor. Her zaman ifade ettiğim gibi benim dinim Sünnilik de değildir Şiilik de değildir, benim dinim İslam'dır. Ben tıpkı 1 milyar 700 milyon kardeşim gibi sadece ve sadece bir Müslümanım. Diğer tüm farklılıklar bu inancımın, bu sıfatımın gerisindedir."

"Bizim dinimiz barış dinidir"
İslam dininin, barış ve sulh dini olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sözüm ona İslam adına, Müslümanlık adına her gün mazlumlara saldıran, onların canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir, sulh dinidir." diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.