Hulusi Akar'dan Gazze için sessiz kalan sanatçılara tepki: Ahlaksızlar, mamaları kesilecek diye sesleri çıkmıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hulusi Akar'dan Gazze için sessiz kalan sanatçılara tepki: Ahlaksızlar, mamaları kesilecek diye sesleri çıkmıyor!

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hulusi Akar, İsrail'in saldırılarına karşı sessiz kalanlara tepki gösterdi. Akar, "Dışarıdakilerin duyarsızlığı içimizdekilerde de var. O sanatçıyım, futbolcuyum, popçuyum, topçuyum diyenlerden her konuyla ilgili bir şey atanlardan çıt yok. Ahlaksızlar. Neden? Çünkü mamaları kesilecek. Para orada, mamaları kesilecek, seslerini çıkaramıyorlar" dedi.

İsrail ile Filistin arasındaki 7 günlük insani aranın İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze'deki katliamlara ilişkin konuşan Akar, "Bu bir savaş değil, katliam. Bu bir alçaklık, namussuzluk, şerefsizlik, seviyesizlik. Bu insanlık dışı bir şey. Utanmaz, ahlaksızlar, seviyesizler, bebek katilleri. Gün gelecek, bunlar her şeylerini kaybedecekler" dedi. Hulusi Akar, Gazze'deki katliama sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. 
 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Bursa Mimar ve Mühendisler Odası'nın düzenlediği çalışma toplantısına katıldı. Akar'a, Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri eşlik etti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu'nda düzenlenen çalışma toplantısına katılan Akar, “Türkiye’nin Güvenliği; Risk, Tehdit ve Tehlikeler" konulu bir sunum yaptı.

"YERLİLİK ORANIMIZ YÜZE 80'LERE GELDİ" 

Sanayi devriminin geride kaldığını belirten Akar, "Bu dijital devrimde ne yapıp edip, bizim taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Yarışta bir yere gelmemiz gerekiyor. Gençlerin, yaşlıların, ihtiyarların, kadınların, kızların, askerlerin, memurların ve aklınıza gelebilecek herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Savunma sanayi çok önemli. Neden mi? Çünkü parasını verdiğiniz halde alamadığınız tek şeyde ondan. Barış zamanında gelip giden herkes dostunuz. Ama kriz zamanında bu 3'e 5'e düşüyor. Eğer savaş çıktığında samimi 2 dostunuz varsa, 1974'teki Kıbrıs harekâtında Libya ve Pakistan gibi 2 dostunuz varsa öpüp de başınıza koyun. Çünkü tek başınıza kalıyorsunuz. Yakın tarihte 2011 yılında İHA'lar için anlaşma yaptık. Paralarını verdik. Sözleşmeyi yaptık. Ama adamlar vermedi. Yani bizim savunma sanayisinde maceraya asla tahammülümüz yok. Şu an yüzde 80'lere gelen millilik ve yerlilik oranımız var. Ama geri kalan yüzde 20 ise çok daha çetin ve daha çok mücadele gerektiriyor. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

"SÖZ DİNLEYEN DEĞİL, SÖZÜ DİNLENEN ÜLKE HALİNE GELDİK"

Uluslararası ortamda Türkiye'nin özne haline geldiğini belirten Akar, "Seven var, sevmeyen var. Ama Türkiye artık bir öznedir. 3 kıtada etki ve ilgi alanımız var. Bütün dünyadaki olanları da yakından takip edip ilgileniyoruz. Biz eskiden olduğu gibi kafamızı kuma sokup bekleyemeyiz. Artık söz dinleyen bir ülke değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldik. Denizlerimizde ve semalarımızda, başta Kıbrıs olmak üzere yapılması gereken ne varsa yaparız. Ölürsek şehit, kalırsak gazi, hiç hakkımızı, hiçbir hukukumuzu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Hiçbir oldu bittiye de müsaade etmedik" diye konuştu.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR, NAMUSSUZLUK, ŞEREFSİZLİK, SEVİYESİZLİK"

Gazze'de yaşananların 'savaş' değil, 'soykırım' olduğunu söyleyen Hulusi Akar, “Bu bir savaş değil. Yani Gazze Savaşı demeyin. Filistin-İsrail savaşı demeyin. Bu bir katliam. İsrail katliamı, Gazze katliamı, İsrail soykırımı, Gazze soykırımı. Bu bir alçaklık, bu bir namussuzluk, bu bir şerefsizlik, bu bir seviyesizlik. Bu insanlık dışı bir şey. Burada savaş yok. Savaş iki ordu arasında olur. Bunlarda tank, top, tüfek en son otelde nükleer silah da çıktı İsrail'de. Karşıda Gazze'de ne var? Sapan taşı var. Utanmaz, ahlaksızlar, seviyesizler, bebek katilleri. Bu vicdansızlar, bu ahlaksızlar kaybedecekler. Buna inanın. Bunlar kaybedecekler. Bunlar her gün bir şeylerini kaybediyorlar ve Allah'ın izniyle sizlerin de milletimizin yardımı ve desteğiyle de bir gün gelecek her şeylerini kaybedecekler" diye konuştu.

"YANLIŞ HESAP ANKARA'DAN DÖNER"

Akar, son olarak egemen, bağımsız, toprak bütünlüğü tanınmış bir Filistin'in1967 sınırlarının korunması gerektiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bunların hedefi, yaptıkları bütün hile, desise, fitne ve fesat bu çözümü öldürmek. Buna müsaade etmemek lazım. Bunun için mücadele etmek lazım. Elimizden gelen ne varsa bunları yapalım. Bunlar insanlık suçu işliyorlar. Bunlar savaş suçu işliyorlar ve bunlar gerçekten yaptıkları şeyler alçaklıktır, hainliktir, şerefsizliktir. Bu bebeklerin, masum insanların ve şehitlerin kanları, diğer taraftan da bunların yakınlarının, o annesi için ağlayan çocukların, evladı için ağlayan babaların, anaların göz yaşları bir gün bunları boğacak. Bundan da emin olun. Bunların kendilerine göre hesapları var. Allah'ın da bir hesabı var. Bizim temennimiz, dileğimiz şudur ki bu yanlış hesap en son Ankara'dan döner."

"MAMALARI KESİLECEK DİYE SESLERİNİ ÇIKARAMIYORLAR" 

Hayvan hakları için ses çıkaranların, Gazze'de kuvözde oksijensizlikten ölen bebekler için sessiz kaldığını söyleyen Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar bebek, kedi yavrusu değil. Kuvözde çocuklar çırpına çırpına ölüyor. Oda kamerası da bunu çekiyor. Böyle bir namussuzluk var ortada. Bunun mutlaka hesabı sorulmalıdır. Hesabı İnşallah sorulacak. Allah bunların müstahakkını verecektir diye düşünüyorum. Dışarıdakilerin duyarsızlığı içimizdekilerde de var. O sanatçıyım, futbolcuyum, popçuyum, topçuyum diyenlerden her konuyla ilgili bir şey atanlardan çıt yok. Ahlaksızlar. Çünkü neden? Çünkü mamaları kesilecek. Para orada, mamaları kesilecek, seslerini çıkaramıyorlar. Ahlaksız adamlar. Fakat yönetimleri suçlarken Avrupa'yı, Amerika'yı suçlarken dikkatli olun. Niye biliyor musunuz? İngiltere yönetimi ayrı İngiliz vatandaşı ayrı. İngiltere yönetimi ayrı İskoç vatandaşı ayrı. O stadyumlarda, yollarda kimine göre 300 bin, kimine göre 800 bin ayakta. Amerika, Washington, Chicago ayakta. Hani diyoruz ya insanlık öldü. İnsanlık İsrail'de öldü, İsrail yönetiminde öldü. İsrail'in içinde dahi İsrail vatandaşlarından dahi bu bebek katili, siyonazi Netanyahu'ya karşı müthiş bir isyan var. Bunu da görmemiz lazım. Film sanatçıları, Hollywood sanatçıları, ses sanatçıları, sporcular, siyasiler bütün kariyerini tehlike altına koyuyor ve konuşuyor."  

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Günay Güven 6 Aralık 2023 13:32

Sanatçılar halkı da temsil etmeli örnek olmalı haklı kesinlikle

Yiğit 6 Aralık 2023 13:30

Gazze'de yaşananlar için savaş değil katliam soykırım demesi çok isabetli olmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...