1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Doğalgaza zam yapılacak mı, sorusu arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Mart itibarıyla mesken abonelerinin kullandığı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadı. Ancak 1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi. Peki, doğalgaza zam geldi mi, gelecek mi? Doğalgaza zam mı geliyor? Mart ayı güncel tarifesi ile birlikte BOTAŞ uyarısı haberimizde.

Ayın son günü BOTAŞ tarafından doğalgaz zammı ile alakalı açıklama geldi. Doğalgaza mart ayında zam olmadığı açıklandı. Ancak mayıs ayı için kritik uyarı geldi. Peki, doğalgaza zam geldi mi, gelecek mi? Doğalgaza zam mı geliyor? 2024 doğalgaza zam var mı?

DOĞALGAZA YENİ ZAM VAR MI?

Mart ayında doğalgaza zam gelecek mi, sorusu cevap buldu. BOTAŞ tarafından yapılan açıklama da Mart ayında doğalgaza zam yapılmayacağı, tarifelerde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi - 1. Resim

DOĞALGAZ MAYIS AYINDA BEDAVA MI?

1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesine karar verilmişti. Ücretsiz doğalgaz Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yürürlüğe girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdenin süresi mayıs ayında dolacak. Faturalar konusunda  vatandaşın dikkat etmesi konusunda uyarılar yapıldı.

1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi - 2. Resim

Program sonrasında faturalara artı 150 TL civarı bir artış yapılacağı ve mayıs ayında yapılacak değişiklik ile tüm Türkiye'deki doğalgaz abonelerinin fatura bedellerinin değişeceği öğrenildi.

DOĞALGAZ MART FİYATLARI NE KADAR?

BOTAŞ konutlarda 1000 metreküp kullanımına karşı gelen fatura fiyatının 4 bin 80 lira olduğunu, sanayi kullanıcıları için de değişiklik yapılmayacağını ve fiyatların 1000 metreküpünün 8 bin 549 lira- 11 bin 374 lira arasında olacağını belirtti.

1 Mayıs itibariyle doğalgaz faturalarına 150 TL ekleneceği iddia edildi - 3. Resim

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...