2024 YKS yapay zeka mı? YKS sınavı nasıl olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 YKS yapay zeka mı? YKS sınavı nasıl olacak?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Soruların hazırlanmasında yapay zekâdan da yararlanılacak, iddiası araştırma konusu oldu. Milyonlarca öğrenci gireceği üniversite sınavının yapay zeka ile hazırlanıp hazırlanmadığını araştırıyor. ÖSYM'ye ait yapay zeka teknolojileri 2024 yılında kullanılacak mı? 2024 YKS yapay zeka mı hazırlayacak? YKS sorularını kim hazırlayacak? Bu sene ÖSYM sorularını kim hazırlıyor? İşte detaylar... Yapay zeka sınavı zor mu?

ÖSYM başkanı Bayram Ali Ersoy yapay zeka çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2024 yılının yapay zeka yılı olacağını belirten ÖSYM'nin bu açıklamalarının ardından gözler 2024 YKS sınavına çevrildi. ÖSYM Başkanı sınavlarda soru üretmede yapay zekadan faydalanacaklarını belirtti. ÖSYM, yapay zeka avantajlarından yararlanmayı hedefliyor.  ÖSYM’de yapay zeka dönemi 2024 yılı ile başlıyor. Peki, 2024 YKS yapay zeka mı hazırlayacak? YKS sorularını kim hazırlayacak? YKS'yi yapay zeka mı hazırlayacak? Üniversite yolunda yapay zeka desteği haberimizde...

2024 YKS YAPAY ZEKA MI?

ÖSYM, sınav süreçlerinde yapay zekadan faydalanacak. ÖSYM, sınav süreçlerinde 'yapay zekaya geçiş çalışmalarına başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "yapay zeka" uzmanlarının da yer aldığı "Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu" oluşturduklarını ve yapay zekanın kullanımıyla ilgili planları olduğunu açıkladı. ÖSYM, yapay zekayı aktif kullanmayı amaçlıyor. Peki, Bu sene ÖSYM sorularını kim hazırlıyor? Sınav görevlileri ve adayların sınav yerinin belirlenmesi, bina tercihi gibi sınav operasyonu sürecinde yapay zekayı kullanılacak. Yapay zeka soru hazırlayabilir mi?

2024 YKS yapay zeka mı? YKS sınavı nasıl olacak?

2024 YKS SINAVINI KİM HAZIRLAYACAK?

ÖSYM 2024 yılında yapay zeka çalışmalarına ilk olarak dil sınavları ile başlayacak daha sonra ise diğer sınavlara adapte edilecek. ÖSYM böylece yapay zeka ile sınavların zorluk derecesini otomatik olarak ayarlayacak. Yapay zeka ile hazırlanan sınav soruları ayrıca  objektif sorular oluşturma imkanı sunacak. Yapay zeka sınavın zorluk derecesini de otomatik olarak ayarlayacak. Ancak Ersoy, bu süreçte tamamen yapay zekaya bel bağlamayacaklarının da altını çizdi.

Türkiye'nin sınav ve değerlendirme merkezi olan ÖSYM, 2024 yılı için özellikle dil alanındaki sınavlarda yapay zeka kullanımı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve son aşamaya geldiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...