Çalışma saatleri kısalacak mı 2024?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışma saatleri kısalacak mı 2024?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Özel sektör mesai saatleri azalacak mı, sorusu arama motorlarında araştırılıyor. 2024 yılı için esnek çalışma saatleri gündeme geldi. Mesai saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri ne zaman kısalacak? İşte detaylar...

2024 çalışma saatleri düşecek mi, azalacak mı, soruları merak konusu oldu. Geçmiş dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konudaki açıklamaları sonrası binlerce çalışan  özel sektör çalışma saatleri kısalacak mı? Mesai saatleri düşüyor mu, değişecek mi? gibi soruların cevaplarını arıyor. Peki, mesai saatleri kaç olacak? İşte ayrıntılar…

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI 2024?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Mesai saatlerinin ne zaman kısalacağı sorgulanıyor. Esnek çalışma saatleri Türkiye’de uygulanabilir mi? Özel sektör mesai saatleri kısalacak mı, kaç saat olacak? Türkiye'de kanunlara göre genel çalışma süresi haftada 45 saat, memurların ise çalışma süresi ise haftalık 40 saat olarak uygulanıyor. Muhalefetin TBMM'ye sunduğu haftalık çalışma saatinin 45 saatten 37,5 saate düşürülmesine yönelik teklifin detayları netleşiyor. Ancak TBMM'de kabul edilip edilmeyeceği ise henüz netleşmedi.

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'de yasal olarak haftada en çok 45 saat çalışılabiliyor. İşveren ve işçi arasında bunun altında çalışma süresi de ayarlanabiliyor.

Esnek çalışma, uzaktan çalışma platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak kanunların gündemlerinde olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...