Dolar 36 TL mi olacak? 2024 Doların kaç olması bekleniyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dolar 36 TL mi olacak? 2024 Doların kaç olması bekleniyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dolar 2024'te kaç olacak, soruları araştırılıyor. Dolar TL tahminleri gelmeye devam ediyor. Ekonomist Kerim Rota, dolar/TL tahmini duyurdu. Peki, Dolar 2024'te artacak mı? Dolar 36 TL olacak mı? 1 Dolar 36 TL Olur mu? 6 ay sonra dolar ne kadar olur? Yıl sonu dolar ne kadar olacak? Tüm merak edilenler haberimizde.

1 dolar kaç lira olur, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Dolar kaç TL olur? Ekonomist Kerim Rota'dan dolar/TL'de öngörüsü geldi. Kerim Rota dolar/TL kurunun göreceği seviyeyi tahmin etti. Buna göre, Dolar 36 TL olur mu? 2024 yılında Dolar kuru ne kadar olur? Dolar kaç lira olacak? Tüm merak edilenler haberimizde.

DOLAR 36 TL Mİ OLACAK?

Dolar kurunun yükselişine dair rakam açıklaması yapan Ekonomist Kerim Rota, Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerini açıkladı. Bu hafta 31 lira sınırını aşan dolar kuru yükseliş istikrarından vazgeçmiyor.  2024 yılında Türk Lirası karşısında, Dolar fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. 

dolar 36 TL mi olacak? 2024 Doların kaç olması bekleniyor? - 1. Resim

Ocak ayından bu yana yükselişine devam eden dolar kuru 31.38 TL’yi aşarak rekor tazeledi.

2024 DOLARIN KAÇ OLMASI BEKLENİYOR?

Dolar kurunda yeni bir volatilite (oynaklık) beklemediğini dile getiren Kerim Rota, yıl sonu için bir dolar kuru tahmini yaptı. Rota, “Merkez Bankası Başkanı’nın enflasyon raporunda söylediği mevsimsellikten arındırılmış, Ocak’tan sonra %3, Haziran - Eylül arası %2,5, sonra 1,5’a inecek patikayı ben bugünkü Dolar kuruna koyduğumda 36-38 arasında bir Dolar kuruna getiriyor” dedi. 

dolar 36 TL mi olacak? 2024 Doların kaç olması bekleniyor? - 2. Resim

TCMB YIL SONU DOLAR TAHMİNİ KAÇ?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Beklenti Anketi'ne göre, dolar/TL kuru 2024 yıl sonunda 39,46 liraya ulaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'a (OVP) göre ise 2024 yılı ortalama dolar kuru 36,78 TL civarında olacak.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...