Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlı kim, kaç yaşında merak ediliyor. Alparslan Bayraktar hayatı ve biyografisine dair konular araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kim, nereli, kaç yaşında detaylar haberimizde...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlı kim, kaç yaşında merak ediliyor. Alparslan Bayraktar hayatı ve biyografisine dair konular araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında? 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI KİMDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dır. 

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar 1975 yılında Hatay'da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde aldı. Ardından Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ekonomi Hukuku, Fretcher School Law and Diplomacy'de Uluslarası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. Alparslan Bayraktar, doktorasını ODTÜ Yer Sistemi Bilimleri Bölümünde, enerji ekonomisi ve politikası alanında çalışma yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında?

Dr. Alparslan Bayraktar, 2010 - 2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda kurul üyeliği yaptı. Dr. Bayraktar, 2016 - 2018 yıllarında Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 23 Temmuz 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan yardımcısı oldu. 

Dr. Alparslan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yaptı. Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütüyor. 

Alparslan Bayraktar 3 Haziran 2023 itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...