Enver Ören kimdir? İhlas Holding kurucusu Enver Ören hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Enver Ören kimdir? İhlas Holding kurucusu Enver Ören hayatı ve biyografisi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enver Ören kimdir, İhlas Holding kurucusu Enver Ören hayatı ve biyografisine dair bilgiler haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

Enver Ören kimdir, İhlas Holding kurucusu Enver Ören hayatı ve biyografisi merak ediliyor. 

ENVER ÖREN KİMDİR?

Dr. Enver Ören, 10 Şubat 1939'da Denizli'nin Honaz ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de lise eğitimini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji - Botanik bölümünü tamamladıktan sonra NATO bursu ile bir buçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak için İtalya Napoli'ye gitti. 

Dr. Enver Ören, Türkiye'ye döndükten sonra 1970 yılına kadar İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1970 yılında üniversitedeki görevinden ayrılan Dr. Ören, birkaç arkadaşıyla birlikte Hakikat Gazetesi'ni kurdu. Hakikat Gazetesi'nin adı "Türkiye Gazetesi" olarak değişerek yayın hayatına pek yeniliğe imza atarak devam etti. Daha sonra pek çok farklı alanda açılan şirketleri 1993 yılında İhlas Holding çatısı altında toplandı. Aynı yıl İhlas Haber Ajansı'nı ve TGRT'yi kurdu. Gazeteci arkadaşı Rahmi Er'in teklifiyle TGRT TV kuruldu. Dr. Enver Ören'in kurucusu olduğu İhlas Holding; inşaat, pazarlama, dayanıklı küçük ev aletleri üretimi, eğitim, sağlık ve ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere sahiptir. Ayrıca Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı (İHA), TGRT Haber, TGRT FM ve baskı merkezleriyle bugün Türkiye'de en etkili medya gruplarından biridir. Enver Ören kimdir? İhlas Holding kurucusu Enver Ören hayatı ve biyografisi - 1. Resim 

Dr. Ören pek çok ödüle ve unvana layık görüldü. Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1980-90 yılları arasındaki on yılın en başarılı gazete yöneticisi seçildi. ABD'de yayımlanan "Global Finance" dergisinde "Dünyaya Yön Veren 600 Kişi" arasında yer aldı. Türk kültürene yaptığı hizmetler, bilim ve teknolojinin gelişmesine sağladığı katkılar nedeniyle 1989 yılında Selçuk Üniversitesi tarafından "Fahri Bilim Doktoru" unvanı verildi. 23 Aralık 1999 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından üstün hizmet madalyası verildi. Amerikan Biyografi Araştırma Enstitüsü tarafından 2000 yılının en saygın insan seçildi. Florida Üniversitesi ve Kıbrıs Üniversitesi'nden "Fahri Doktorluk" unvanı verildi. Milletlerarası İslam Bilimleri Akademisi'nden ilk "Şeref Üyesi" unvanını aldı. Dr. Enver Ören, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 

Dr. Enver Ören, 1968 yılında Hüseyin Hilmi Işık'ın kızı Dilvin Ören ile evlendi. 1972 yılında oğulları Ahmet Mücahit Ören dünyaya geldi. Dr. Ören, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede büyün tedavilere rağmen 22 Şubat 2013 tarihinde vefat etti. Cenazesi 70-80 bin kişinin katılımıyla Eyüp Sultan Camii'nde kaldırıldı. Ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedildi. 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...