Erzincan altın madeni mi çöktü? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama SON DAKİKA...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erzincan altın madeni mi çöktü? İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama SON DAKİKA...

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Erzincan altın madeni çöktü mü, Erzincan'da neler oluyor, sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Erzincan İliç altın madeni çöktü. Çok sayıda işçi göçük altında kaldı. Erzincan'da sülfürik asit ve siyanür paniği yaşanıyor. Erzincan İliç’te bulunan Çöpler Altın Madeni çöktü mü? Erzincan'da toprak kayması son dakika maden kazası yaşandı. İşte ayrıntılar.

Erzincan İliç’te bulunan Çöpler Altın Madeni çöktü, aramaları hız kazandı. Erzincanda'ki Çöpler Altın Madeni çöktü, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

ERZİNCAN ALTIN MADENİ Mİ ÇÖKTÜ SON DAKİKA

Erzincan'ın İliç ilçesinde  altın madeninde toprak kayması yaşandı. Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. Siyanürlü solüsyon madenin çevresine yayıldı ve Fırat nehrine doğru ilerlediği iddia edildi. Çöpler Altın Madeni yaşanan çökme sonucu hayatını kaybeden ya da yaralanan işçi olup olmadığı bilinmiyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dan gelen açıklama şöyle;

"Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan'dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "İliç'te altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası yapılan işçi sayımında 667 kişiden 9'u eksik" şeklinde açıklamada bulundu.

Bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...