FIFA'dan mavi kart açıklaması! "FIFA, mavi karta tamamen karşı"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
FIFA'dan mavi kart açıklaması! "FIFA, mavi karta tamamen karşı"

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan mavi kart açıklaması geldi. Infantino tartışmalara noktayı koydu.FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolcuları kısa süreli oyundan ihraç edecek "mavi kart" önerisine ilişkin resmi açıklamada bulundu. Futbola mavi kart mı geliyor? Futbola mavi kart mı geliyor, kullanılacak mı? İşte detaylar.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) gündeme getirdiği mavi kart önerisine ilişkin FIFA Başkanı Gianni Infantino’dan açıklama geldi. Futbola mavi kart mı geliyor? Futbola mavi kart mı geliyor, kullanılacak mı? İşte detaylar.

FIFA'DAN MAVİ KART AÇIKLAMASI

IFAB'ın hakemlere itiraz veye aldatmaya yönelik hareketlerde kullanılması için önerdiği mavi kart tartışmaları sürüyor. Mavi kartın hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerde veya hakeme itirazda kullanılabileceği ifade edilmişti. 

Futbolcuları kısa süreli sahadan ihraç edecek olan ‘mavi kart’ uygulamasıyla ilgili FIFA Başkanı Gianni Infantino açıklama yaptı.

FUTBOLA MAVİ KART MI GELİYOR, KULLANILACAK MI?

IFAB toplantısı öncesinde verdiği demeçte Infantino, "Elit düzeyde mavi kart kullanılmayacak. Bu bizim için gündemde olmayan bir konu. FIFA, mavi karta tamamen karşı. FIFA başkanı olarak bu durumdan haberim yoktu. FIFA'nın IFAB'da söz hakkının olduğunu düşünüyorum. Mavi karta bir karşılık istiyorsanız bu kırmızı karttır. Fikirlere ve önerilere her zaman açığız ancak oyunun kendisini korumamız gerekiyor." dedi.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...