Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı bulundu mu, son durum ne?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı bulundu mu, son durum ne?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kafkametler gemisi mürettebat bulundu mu, sorusu gündemdeki yerini koruyor. Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Zonguldak'ta geçen 19 Kasım günü batan Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Peki, Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı bulundu mu, son durum ne? Kafkametler gemisi mürettebatı bulundu mu? İşte detaylar.

Kayıp 7 mürettebatı arama çalışmalarına dair detaylar merak ediliyor. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde askeri mendireğe çarparak batan Türk bayraklı yük gemisi Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 100. günde sürüyor. Kafkametler gemisi mürettebatı bulundu mu?

KAFKAMETLER’İN KAYIP 7 MÜRETTEBATI BULUNDU MU?

Zonguldak'ta fırtına sebebiyle mendireğe çarptıktan sonra batan Kafkametler isimli yük gemisinin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 100 gündür devam ediyor. Geminin enkazını kaldırma çalışmaları da sürüyor.

19 Kasım günü Kdz. Ereğli ilçesinde fırtına sebebiyle askeri mendireğe çarpan Türk bayraklı yük gemisi Kafkametler, çarptıktan bir süre sonra battı. Geminin 12 mürettebatından 5’inin cansız bedenine ulaşılmıştı. 

Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı bulundu mu, son durum ne? - 1. Resim

BATAN TÜRK BAYRAKLI YÜK GEMİSİ KAFKAMETLER’DE SON DURUM NE?

Sahil Güvenlik, AFAD, Kıyı Emniyeti, Deniz Polisi ekipleri deniz üzerinden ve kıyıdan arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Geminin kayıp olan kaptanı Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar 100. günde de devam ediyor. Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinesinde özel bir firma tarafından batık geminin enkazını kaldırma çalışmaları ise sürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar liman içinde ve dışında gözlem yaparak kayıp mürettebattan bir iz arıyor. Aynı zamanda aynı gün fırtına ikiye bölünerek karaya oturan Kamerun bayraklı Pallada isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da sürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı askeri gemi, batan geminin yakınına konuşlanarak ekiplerin çalışmasına destek veriyor.

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...