Pol pozisyonu nedir? Pole yapmak ne demek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pol pozisyonu nedir? Pole yapmak ne demek?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Formula 1'in yeni sezonunda pole pozisyonunun sahibi belli oldu. Bunun ardından Formula 1 pole pozisyonu nedir, soruları hız kazandı.Peki, pol pozisyonu nedir? Pole yapmak ne demek? Tüm merak edilenler haberimizde.

Son 3 sezonunun dünya şampiyonu Max Verstappen, 1:29:179'luk derecesi ve ilk sektör farkıyla pole pozisyonunu elde eden pilot oldu. Gelişmenin ardından pole pozisyonu hakkında araştırmalar hız kazandı. Formula 1 pole pozisyonu ne demek? En çok pole pozisyonu alan pilot kimdir? Pole yapmak ne demek? Pole almak ne demek? İşte detaylar.

POL POZİSYONU NEDİR? POLE YAPMAK NE DEMEK?

Pol Pozisyonu yarışa en ön sıradan başlayacak olan pilotu belirtmek için kullanılan bir terimdir. Formula 1 tarihi boyunca pol pozisyonu bir veya daha fazla sıralama seansı ile belirlenir. Pol pozisyonu terimi; at yarışında, yarışa en öndeki yuvadan başlayan atı belirtmek için kullanılan ifadeden gelmektedir. Terim motor sporlarına çok farklı biçimlerde girmiştir. Pist yarışlarında, yarışa ilk sırada başlayacak olan pilot pol pozisyonu sahibi olarak adlandırılmaktadır. Sıralama seansında en hızlı olan pilot yarışa pol pozisyonundan başlar. Formula 1 yarışında en önde yani ilk sıra da başlama noktasına Pole denmektedir. Formula 1 yarışlarında 1.sırada başlamaya pole pozisyonu denmektedir. 

EN FAZLA POLE POZİSYONU SAHİBİ KİM?

1950 yılından bu yana düzenlenen organizasyonda Lewis Hamilton, kazandığı 104 pole pozisyonuyla bu alandaki rekorun sahibi.

VERSTAPPEN KAÇ POLE POZİSYONU VAR?

2022 ve 2023'te üst üste iki Formula 1 şampiyonluğu kazandı. 2023 Abu Dhabi Grand Prix'si itibariyle Verstappen 54 zafer, 32 pol pozisyonu ve 30 en hızlı tura sahiptir.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...