Son anket sonuçlarına göre Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı Ordu'da ise İyi Parti önde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son anket sonuçlarına göre Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı Ordu'da ise İyi Parti önde

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karadeniz için son anket sonuçları belli oldu. ORC Araştırma, Ordu, Trabzon ve Samsun'da gerçekleştirdiği anketlerin sonuçlarını açıkladı. Samsun ve Trabzon'da anket yoklaması yapıldı. 2024 Yerel seçimlerinde seçmen kime oy verecek? Samsun, Ordu ve Trabzon'da hangi partinin adayı önde? İşte Karadeniz'de son anket sonuçları...

2024 Yerel seçimleri kısa bir zaman kala partiler adaylarını duyurdu. Adayların açıklanmasının ardından anketler de yoğunlaştı. ORC Araştırma tarafından Samsun, Trabzon ve Ordu'da yapılan son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Samsun, Trabzon ve Ordu'da son anket sonuçları ne diyor? Karadeniz anketinde kim önde? Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı önde gözükürken Ordu'da İYİ Parti adayı yarışı önde götürüyor. İşte detaylar

SAMSUN SON ANKET SONUÇLARI

Türkiye adım adım 2024 yerel seçimlerine ilerliyor. Partiler çalışmalarına hız kazandırdı, yol haritaları açıklandı.  Adaylık ilanları sonrası Samsun'da ORC tarafından seçim anketi yapıldı. Samsun'da 2290 kişi ile yüz yüze yapılan araştırmada, seçmenlerin yüzde 35,2'si AK Parti'li Halit Doğan, yüzde 27,1 ise İYİ Parti adayı İ. Nilay Tüfekçi oy vereceğini belirtti. Seçmenlerin yüzde 20,9'u ise CHP'li Cevat Öncü cevabını verdi.

Son anket sonuçlarına göre Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı önde - 1. Resim

TRABZON SON ANKET SONUÇLARI

Trabzon'da yaşayan 1650 seçmenle yüz yüze yapılan görüşmelerde son anket sonuçları dikkat çekti. "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusuna seçmenlerin  yüzde 43,9'u AK Parti'li Ahmet Metin Genç cevabını verdi. CHP'li Hasan Süha Saral diyenlerin oranı yüzde 20,6 olurken, İYİ Parti adayı Muhammet Erkan diyenlerin oranı ise 15,5 oldu.

Son anket sonuçlarına göre Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı önde - 2. Resim

ORDU SON ANKET SONUÇLARI

ORC Araştırma'nın Ordu'da 1930 katılımcı yüz yüze gerçekleştirdiği anketlerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.  İYİ Parti adayı Enver Yılmaz diyenlerin oranı yüzde 33,2 olurken AK Partili'li Hilmi Güler'e desteğini açıklayanların oranı yüzde 30,7 oldu. CHP adayı Zekai Sana'ya oy vereceklerin oranı ise yüzde 19,2 oldu.

Son anket sonuçlarına göre Samsun ve Trabzon'da AK Parti adayı önde - 3. Resim

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...