TÜBİTAK işe alım başvuru şartları nedir? Nereden, nasıl yapılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TÜBİTAK işe alım başvuru şartları nedir? Nereden, nasıl yapılır?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜBİTAK'ın Türk bilim insanlarına yönelik işe alım duyurusu büyük ilgi çekti. Duyurunun ardından ise arama motorlarında TÜBİTAK işe alım başvuru şartları nedir? Nereden, nasıl yapılır? soruları araştırıldı. İşte tüm detaylar...

TÜBİTAK'ın nitelikli araştırmacılar için işe alım başvurusunu duyurdu. Gündemde yer alan konu ile ilişkin TÜBİTAK işe alım başvuru şartları nedir? Nereden, nasıl yapılır? soruları aratıldı. 200 bin TL'ye varan maaşla işe alım ile ilgili detaylar haberimizdedir. 

TÜBİTAK İŞE ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, stratejik araştırmalar yapmak üzere yurt dışında çalışmalara katılmış ve tecrübe sahibi olan Türk bilim insanları öncelikli olarak araştırmacalara yönelik işe alım yapacağını duyurdu. TÜBİTAK, araştırmalarda çalışmak üzere Türkiye'ye dönen kişilere 200 bin TL'ye varan maaş vereceğini duyurdu. Başvuru şartları arasında kişilerin alanlarında doktora yapmış olmaları yer aldı.

TÜBİTAK HANGİ ALANLARDA İŞE ALIM YAPACAK?

TÜBİTAK, stratejik araştırma alanında çalışacak olan insan arayışında. Kişilerin devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanunla yetkilendirilmiş araştırma altyapıları, kamu araştırma enstitüleri, özel sektördeki Ar-Ge veya tasarım merkezleri veya teknoparklardaki sermaye şirketleri gibi yerlerde görev yapması bekleniyor.

TÜBİTAK işe alım başvuru şartları nedir? Nereden, nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Başvurular 1 Mart 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihinde bitecek. Başvuru yapacak adaylar TÜBİTAK'ın internet sitesi üzerinden yapabilecek.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konu ile ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Program kapsamında ülkemiz açısından stratejik öneme sahip araştırma alanlarında yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere, alanlarında yaptıkları üst seviye araştırma faaliyetleri ile öne çıkan ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip bilim insanlarını ve genç araştırmacıları TUBİTAK olarak Ülkemize davet ediyor, bilimsel ve teknolojik çalışmalarını araştırma ekosistemimiz bünyesinde sürdürmeleri için destekliyoruz!"

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...