Günün yemeği: Kıymalı Ispanaklı Çılbır
Kaynak: OZEL

Mutfaklarımızın en güzel yemeklerinden biri olan Çılbır'ın bugün ıspanaklısını yapıyoruz, haydi mutfağa...
##tgvideo##
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1 adet sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber ve tuz
Harcı için:
400 gram kıyma
1 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Kimyon ve tuz
Ispanak harcı için:
500 gram ıspanak
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kıyma harcı için; tereyağının yarısı ile kıymayı kavurun. Tuz, karabiber ve kimyonu katın. Ardından sarımsak ve sivribiberi de ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. Ispanak harcı için de tereyağın diğer yarısı alın. Soğanı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin. Tuz ve kırmızıbiber de ekleyip ıspanaklar ölünceye kadar kavurun. Yumurtaları da kaynayan tuzlu suya kırıp haşlayın. Servis tabağına önce kıyma karcını, ortasına ıspanak harcını serin. Üzerine haşlanan yumurtaları koyun. Üzerine de nane ve kırmızıbiberi tereyağında yakıp üzerine dökün. Yoğurt ile servis edin.
Kıymalı ıspanaklı çılbır ve krem karamel tariflerini "http://yemekzevki.tv"den izleyebilirsiniz.
Kaynak: OZEL