Günün yemeği: Soslu Tencere Kebabı
İftar için farklı bir seçenek. Kuzu etini daha önce hiç böyle yememiştiniz!
##tgvideo##
Malzemeler:1 kilo kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
1 bardak sıcak su
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip içine ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından tuz ve etleri ilave edip, harlı ateşte etin suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavrulmasını bekleyin. Biber ve domates salçasını suda ezip ete ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakın. Diğer yanda yoğurta dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip çırpın. Son olarak pişen eti tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün, kızarmış ekmeklerle birlikte servis edin.
Soslu tencere kebabı ve irmik tatlısı tariflerini "http://yemekzevki.tv"den izleyebilirsiniz.